Справа Бузини: невідомі напали на автомобіль із спецпризначенцями - поліція

Справа Бузини: невідомі напали на автомобіль із спецпризначенцями - поліція

Фото: Facebook/C14 news

Двох нападників затримали і доставили до відділку поліції.

Невідомі напали на автомобіль із спецпризначенцями, які забезпечували правопорядок під час проведення слідчих дій у рамках справи про вбивство журналіста Олеся Бузини.

Про це повідомляється на сайті столичної поліції.

"Після завершення слідчих дій спецпризначенці сіли у службовий автомобіль, аби вирушити до місця постійної дислокації. Однак невідомі особи спочатку перешкоджали руху автомобіля, а відтак пошкодили транспортний засіб", - йдеться у повідомленні.

Двох учасників нападу затримали і доставили до Голосіївського управління поліції. Один із них виявився помічником адвоката, інший – діючим працівником поліції. Зараз із ними спілкуються слідчі, які після проведення перевірки нададуть правову оцінку їхнім діям.

До управління поліції також прибули народні депутати та група підтримки затриманих.

Нагадаємо, 12 липня народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко оприлюднив інфомацію, що підозрюваних у справі вбивства Олеся Бузини - Андрія Медведька та Сергія Поліщука - побили у приміщенні прокуратури, до якої фігуранти прибули, щоб свідчити про побиття при затриманні. Відповідно до його допису у Faceboоk, до приміщення прибули представники КОРДу, які допомогли примусово зробити відбір ДНК у Медведька та Поліщука.

Активісти стверджують, що силовики побили підозрюваних у справі Бузини, намагаючись взяти ДНК аналізи

Активісти стверджують, що силовики побили підозрюваних у справі Бузини, намагаючись взяти ДНК аналізи

Як відомо, Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі свого багатоквартирного будинку. 18 червня міліція затримала двох підозрюваних у вбивстві — активіста націоналістичної організації, колишнього бійця батальйону МВС "Київ-2" і "Гарпун" Андрія Медведька і борця з незаконним будівництвом Дениса Поліщука.

Справа одразу викликала резонанс: на захист підозрюваних стали представники громадськості, ультрас українських клубів та низка народних депутатів, також до них приєдналися музичні виконавці та письменники й поети, серед них, зокрема, група "Тінь Сонця", Андрій Середа, Артем Полежака та інші. Вони влаштовували акції та протестні марші у містах України з вимогою звільнити хлопців.

Зрештою, цьогоріч суд пом'якшив запобіжний захід для Медведька та Поліщука з утримання під вартою до домашнього арешту. Згодом у травні з Медвеька суд постановив зняти електронний браслет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація