Стали відомі тарифи таксі Uber для киян

Стали відомі тарифи таксі Uber для киян

Фото: Getty Images

В Україні робота компанії розпочнеться з бюджетного UberX.

У четвер, 30 червня, у Києві розпочав роботу сервіс таксі Uber. Бюджетний сервіс UberX представили глава українського офісу компанії Аркадій Вершебенюк, регіональний менеджер у Східній Європі Ентоні ле Ру. На відкритті Uber вони також розповіли про тарифи, на які слід очікувати киянам. Про це повідомляє ain.ua.

В Україні робота компанії розпочнеться з бюджетного UberX. Базові тарифи на нього для киян складуть 25 грн за подачу + 4,5 грн/км + 0,4 грн/хв.

Мінімальна вартість поїздки становитиме 40 грн. Так, з Контрактової площі до Софіївської можна доїхати за 40 грн, від залізничного вокзалу до ВДНГ - приблизно за 80 грн, а з Оболоні до ТРЦ "Скаймол" - 56 грн.

Крім того, обслуговувати киян будуть на чотиридверних автомобілях класу В і вище, випущених не раніше 2008 року.

Зазначимо, перед запуском Uber в Києві, більше 40 000 людей користувалися додатком, аби викликати машину. За словами Ентоні ле Ру, це одна з найбільших цифр перед запуском Uber в світі.

Нагадаємо, у лютому київські таксисти протестували під КМДА проти запуску сервісу Uber. Вони палили шини та блокували центр столиці.

Крім того, у світі також відбулися протести проти сервісу Uber. Зокрема, у Лондоні в акції взяли участь близько 8 тисяч водіїв. Вони на кілька годин заблокували одну з головних вулиць міста Вайтхолл.

До протестів приєдналися їхні колеги з Франції та Бельгії. У Монреалі таксисти перекрили дорогу навколо аеропорту. Кілька годин доступ до аеропорту був затруднений. У Франції невдоволені таксисти вважають, що сервіс забирає їхній заробіток. Щоби привернути до себе увагу, тисячі водіїв запалили шини на дорогах та перекрили траси на під'їздах до аеропортів у Парижі, Бордо та Марселі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація