Сюжет ТСН викрив аферистів і заощадив бюджету Києва 70 тисяч гривень

Сюжет ТСН викрив аферистів і заощадив бюджету Києва 70 тисяч гривень

Фото: УНІАН

Після розголосу керівники зеленбуду взялися перевіряти власних постачальників.

Близько 70 тисяч гривень заощадили бюджету Києва журналісти ТСН завдяки розкриттю схеми із продажем місту неякісних рослин. Через розголос працівники зеленбуду змушені були зайнятися перевіркою наданої сумнівним постачальником партії рослин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Від початку стало зрозуміло, що вміст горщиків із дереном не відповідає вимогам тендеру. Під прицілом телекамери керівник зеленбуду Дарницького району Людмила Філінська повернула фірмі-переможцю тендеру три чверті наданих рослин. Понад 700 горщиків завантажили назад у фуру. Головний агроном району Ніна Сердюкова у розпачі. "Оце перший раз. Наче, як би сказати, спеціально. Цієї кількості нам не вистачить, щоб посадити", - каже вона.

Зелений скандал: як журналісти завадили появі неякісних дерев на вулицях Києва

Зелений скандал: як журналісти завадили появі неякісних дерев на вулицях Києва

Експерт ринку живих рослин Володимир Розумовський впевнений, що якби не пильність журналістів – всі рослини спокійно прийняли б і висадили. Як це вже було з так званими каштанами "Бріоті" та іншими неякісними деревами. "Якби ми тут із вами не були присутні, то ця афери пройшла б, не помічена ніким. Ці рослини не відповідають заявленим параметрам, на підставі котрих було виграно тендер", - пояснив він.

Чиновники тим часом упевнені, що фірма вже у вівторок завезе нову фуру, але вже з якісними рослинами. На цьому ж наполягає і юрист постачальника. Він каже, що умовами тендеру передбачена можливість заміни товару, тому говорити про розірвання договору неправильно. Чи будуть комунальники так само ретельно перевіряти решту фур із рослинами – питання відкрите. Постачальник загалом має пригнати зеленбудівцям більше 30 вантажівок із рослинами.

Забракована частина рослин надається згідно скандального тендеру, який відбувся на початку жовтня. За ним 5 мільйонів гривень має отримати нікому не відома фірма. Керує нею 26-річний підприємець Дмитро Едуардович Мартиненко – син Едуарда Мартиненка, який три роки тому завозив у Київ фальшиві каштани "Бріоті".

Кореспондент ТСН Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація