Тікати на дачі та шукати бювети: кияни готуються до великого відключення води

Тікати на дачі та шукати бювети: кияни готуються до великого відключення води

Фото: pixabay.com

Частина Києва залишиться без водопостачання 15 липня.

Ремонт водогону великого діаметру залишить без води приміське село Горенка, курортну Пущу-Водицю, райони Святошин, Нивки та Галагани, а також Академмістечко, Біличі та Новобіличі. Проблеми з водою 15-18 липня будуть також у жителів Борщагівки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Загалом відключать або обмежать подачу води в оселі десятками тисяч людей. Десь її перекриють цілком, десь лишать мінімальний напір. "Ну, це ж жах буде!", - уже реагують кияни. Без перекриття води, кажуть комунальники, ніяк. Запевняють: навмисно обрали вихідні, бо люди роз'їжджаються по дачах.

Як почули про майбутнє, поїхати з міста зібралися навіть ті, хто не планував. "Виїжджати, мабуть, із Києва. До бабусі", - кажуть одні. "Понабираємо діжки, а для туалета ванну наберем. А що робити?", - кажуть інші.

З 15 липня частина Києва залишиться без водопостачання

З 15 липня частина Києва залишиться без водопостачання

Водоканал обіцяє допомагати виживати водовознками. Точка, де набирають воду – аж на Лівому березі. Цистерна наповнюється 40 хвилин. Водій запевняє, що всім зазвичай вистачає. "П'ять кубів. П'ять тонн. Нема ліміту в одні руки. Не було ніколи такого. Хто скільки хоче, набирає. Вистачало всім", - каже Сергій Приходько.

Крім того, кивають на бювети. Але частина з них не працює через санітарні роботи. Інші приймуть на себе небувалий наплив людей. Нагартовують безводну ситуацію і в приватному секторі, і в районах із багатоповерхівками – ще й майбутні +30 С. Такий прогноз синоптиків на наступні вихідні.

Як уже повідомлялося, водопостачання припиниться о 16:00 15 липня. Комунальники обіцяють включити воду о 8:00 18 липня.

Кореспондент ТСН Людмила Бадалян

карта відключень

Повʼязані теми:

Наступна публікація