У Боярці комунальники висадили "золоті" клени за майже 100 тисяч гривень

У Боярці комунальники висадили "золоті" клени за майже 100 тисяч гривень

У Боярці висадили "золоті" клени

Комунальники озеленяють місто дорогими кленами, набиваючи кишені грошима.

У Боярці комунальники провернули нахабну аферу з деревами. Вони винайшли цікавий спосіб - озеленяючи місто, набивати кишені грошима.

Як йдеться у сюжеті програми "Гроші", на вулиці Лінійній з'явилося 19 дуже незвичайних кленів, які коштують по 5 тисяч гривень.

Як перетворити звичайний клен на грошове дерево та як закопати майже 100 тисяч гривень у землю - знає начальник боярського ЖЕКу Вадим Богуславський.

Цікаво, що два роки тому для головної вулиці Києва за схожою схемою закупили майже 300 нібито італійські каштанів.  Але навіть вони обійшлись би Боярці набагато дешевше.

"Загальна вартість 19 кленів складає 79 тисяч 100 гривень плюс ПДВ. Це складає 95 тисяч 330 гривень. Умовою договору була доставка (у більше ніж 2 тисячі гривень – ред.) дерев у наше місто до місця посадки", - каже Богуславський.

Але невже пан Богуславський не знає, що ціни у прайсі компанії вказані вже з урахуванням податку, а на разове замовлення понад 15 тис гривень садовий центр надає 15% знижку.

"Я упевнений, що рівень цін, які закладені у договорі, відповідає не верхньому, а нижньому спектру цін", - каже Богуславський.

"Гроші" порахували, що один клен того ж сорту та розміру з урахуванням ПДВ та 15% знижки обійдеться у 3485 гривень. Множимо на потрібну кількість дерев, додаємо вартість доставки у 2 552 гривні  та отримуємо загальну вартість у майже 69 тисяч гривень. Тож куди ж поділася решта з майже 100 тисяч державних гривень – невідомо. Пан Богуславський упевнений  - дешевших пропозицій годі й шукати.

Програма "Гроші" провела власний експеримент та знайшла десятки значно дешевших пропозицій. 19 дерев клена того самого сорту з доставкою у Боярку обійшлися би утричі дешевше, аніж пану Богуславському.

Нагажаємо, фірма, яка закуповувала дорогі каштани для Києва, торгує деревами для мільярдерів.

Як чиновники в Боярці перетворили звичайний клен на джерело збагачення

Як чиновники в Боярці перетворили звичайний клен на джерело збагачення

Повʼязані теми:

Наступна публікація