У центрі Києва на заявленому під храм місці будують офісний центр

У центрі Києва на заявленому під храм місці будують офісний центр

Місцеві мешканці позиватимуться на забудовника до суду.

Неподалік парку Чкалова в столиці розпочалося будівництво 12-поверхового офісного центру, проти котрого виступають місцеві жителі. Вони обурені ти, що новобудова розташовуватиметься впритул до сторічного Інституту геології, дитячого садочка і житлових споруд, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мешканці району кажуть, що йдеться про руйнацію центру міста та створення небезпеки для конструкцій існуючих будівель. На Іституті геології вже повно тріщин, однак саме він і є замовником будівництва – організації мають виділити частину майбутніх сучасних офісів і ще відремонтувати старі. Через хронічне недофінансування, мовляв, іншого виходу не було – тож землю здали в оренду на 50 років, а в 2003 році своєю постановою це підтвердила Національна академія наук.

Натомість у Мінкультури кажуть, що дозвілу на будівництво не бачили, а проведені роботи вже вочевидь порушують правила охоронної зони історичних пам'яток. Натомість забудовник, ТОВ "Ділайвест", оперує отриманими раніше документами та спростовує претензії до будівництва. Ще цікавішу інформацію надають у КМДА: за її документами, за вказаною адресою погоджували будівництво храму, але не офісного центру. Тож найпевніше, тепер долю будівельного майданчику вирішуватиме суд.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

У столиці забудовники хочуть звести 20-поверховий офісний центр біля парку Чкалова

У столиці забудовники хочуть звести 20-поверховий офісний центр біля парку Чкалова

Повʼязані теми:

Наступна публікація