У керівників скандального банку "Михайлівський" вилучили золото, валюту та приховану документацію

Посадовцям банку "світить" до 12 років позбавлення волі.

У Києві провели понад два десятки обшуків у перших керівників скандального банку "Михайлівський".

Про це повідомили у столичному відділі комунікації поліції.

"У рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві, сьогодні проводиться ряд оперативних (слідчих) дій із метою документування злочинної діяльності вказаних службових осіб", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у поліції, за підтримки КОРДу тривають 25 обшуків за місцями проживання фігурантів, в офісних приміщеннях, банківській установі та у транспортних засобах.

Правоохоронці вже вилучили понад кілограм золота, велику кількість готівки у доларах, елітні авто та приховану документацію.

За словами начальника ГУ Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка, вже затримано одного з фігурантів скандальної справи, також вирішується питання про затримання інших осіб та взяття їх під варту.

Зазначимо, перших керівників "Банку Михайлівський" підозрюють у розкраданні 1,5 млрд грн і доведення банку до банкрутства. Фігурантам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше аудит показав численні порушення у роботі банку "Михайлівський". Зокрема, робились пусті записи у бухгалтерії, не підкріплені реальними коштами. Глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що керівництво цього банку збирались ошукати державу на мільярд гривень, і що їм "світить" по п'ять років ув'язнення. Вкладники вважають, що Фонд гарантування може їх ошукати і не повернути кошти.

У липні у скандального банку відкликали ліцензію і розпочали його ліквідацію. Процедура триватиме з 13 липня 2016 року до 12 червня 2018 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація