У Києві горе-матір отруїла власне немовля спиртом, дитина померла

Жінці може загрожувати довічне ув'язнення.

У Києві полісмени затримали жінку, яка довела до смерті свою 9-місячну дитину, отруївши етиловим спиртом. Про це повідомляє прес-служба столичної Нацполіції.

Інцидент трапився ще наприкінці травня 2016-го року, однак підозру жінці оголосили лише зараз.

Правоохоронці повідомляють, що тіло мертвого немовля виявили у квартирі в Деснянському районі. За попередньою інформацією лікарів, дівчинка могла померти внаслідок синдрому раптової дитячої смертності. Однак правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Матір пояснила, що її 9-місячна дівчинка останні два дні погано себе почувала, у неї була підвищена температура та розлад травлення, але до лікарів жінка не зверталася. Чому вона так халатно відносилася до здоров'я маля, пояснити не змогла", - розповів начальник Деснянського управління поліції Олександр Косовський.

У квартирі горе-матері правоохоронців насторожили умови проживання сім'ї: в оселі були безлад, сміття. Зі слів сусідів, матір дитини неодноразово бачили напідпитку. Окрім цього, у 43-річної жінки є ще двоє дітей – 3-річний хлопчик (зараз перебуває у дитячій лікарні) та 11-річна дівчинка (поміщена у дитбудинок ще раніше).

Під час слідства силовикам вдалося з'ясувати, що смерть дитини настала через отруєння етиловим спиртом. У результаті проведених слідчих дій з'ясувалося, що немовляти напоїла спиртом рідна мати.

Наразі винуватиця трагічного інциденту затримана. Горе-матері загрожує до 15 років ув'язнення або ж довічне позбавлення волі.

Як раніше повідомлялося, у Києві жінка залишила двох малих дітей удома на дев'ять днів без догляду. Її 1-річний син загинув, а життя його 2-річної сестрички врятували медики. Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба згодом повідомив подробиці допиту горе-матері у прокуратурі. За словами жінки, вона не думала, що діти можуть померти. Суд обрав для жінки запобіжний захід у вигляді 2 місяців тримання під вартою без права на заставу, їй загрожує ув'язнення на 8 років.

Захист підозрюваної вимагає змінити запобіжний захід на домашній арешт та збирається домогтись умовного покарання для неї. Сама жінка часково визнає провину, однак звинувачує свекруху, якій начебто довірила дітей на цей термін. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація