У Києві на Нивках з'явиться перший в Україні екопарк

У Києві на Нивках з'явиться перший в Україні екопарк

Свої ідеї щодо парку майбутнього можна подавати до 12 липня.

Інноваційний парк - спільне дитя Київської адміністрації, каналу "1+1" та соціально активного бізнесу.

У столичному парку "Нивки" офіційно стартував проект, якого ще не бачила Україна. Один зі скверів Києва тепер стане екологічним, аби навчити киян та гостей столиці відповідального ставлення до природи. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Інноваційний парк - спільне дитя Київської адміністрації, каналу "1+1" та соціально активного бізнесу на платформі Європейської бізнес-асоціації. До ініціативи вже приєдналися перші найсміливіші та соціально найвідповідальніші проекти.

Лавочки з енергоощадним підсвічуванням та збирачі дощової води, розумний дім із сонячними панелями на даху, уздовж доріжок ліхтарики, які теж живляться сонцем - усе це має зявитися в парку невдовзі. А ще велогенератори енергії для зарядки ноутбуків, планшетів і телефонів.

Цей парк - 72-го року. Колись він мав назву Ленінського комсомолу, потім перейменували в Нивки. Ця назва залишиться. Усе решта зміниться. Новий вигляд скверу вже погодили з громадськістю і готові розпочати роботи вже наступного місяця.

Екологічною стане лише вхідна частина парку, в іншій зроблять дитячі майданчики та зони відпочинку. Аби ж долучитися до створення парку майбутнього потрібно надіслати свої ідеї на сайт ecopark.com.ua до 12 липня.

Кореспондент ТСН Тетяна Фруктова

У Києві на Нивках з'явиться перший в Україні інноваційний екопарк

У Києві на Нивках з'явиться перший в Україні інноваційний екопарк

Повʼязані теми:

Наступна публікація