У Києві побільшало хворих та мертвих голубів

У Києві побільшало хворих та мертвих голубів

У Києві масово помирають птахи

Птахи миру опинилися у небезпеці.

У Києві дедалі частіше на вулицях можна помітити мертвих або дуже кволих птахів. Про пташину епідемію поки що не йдеться, але хворих голубів більшає, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зазвичай жваві птахи стали якимись млявими: закидають голови назад, ходять, похитуючись. Києвом розповзаються чутки, що голубині зграї вже навіть піднятись у повітря не можуть і постійно потрапляють під колеса машин. Мертвих пташок знаходять і на газонах, і на проїжджих частинах.

Кілька тижнів тому у Москві почався справжній голубиний мор. У Росії почали гинути птахи від хвороби Ньюкасла, її ще називають псевдочумою. Достовірні ознаки: кволість, судоми, слиз у роті, випуклі очі з кон'юнктивітом.

У київському зоопарку не відкидають, що хвороба Ньюкасла може вразити й наших пернатих. Хоча жодного такого випадку у Києві не зареєстровано. У звіринці, щоб убезпечитись від вірусу, який теоретично можуть занести сюди дикі голуби, пернатих вакцинують і постійно за ними спостерігають.

Якщо поведінка голубів дивна і насторожує, то спеціалісти рекомендують не контактувати з ними, а тим паче, не робити цього дітям. Вірус може передатися навіть з пилом. Поки ветеринари заперечують голубину епідемію, то кияни висувають власні версії пташиних смертей. Мовляв, голуби гинуть, бо з'їдають отруту для бездомних собак.

Столичні двірники справді почали підбирати більше пташиних трупів, аніж зазвичай. Винуватять у цьому лише закони природи, адже виживає сильніший.

Водночас санітарних вимог голуби не виконують і вони справді можуть бути переносниками різних інфекцій.

Нагадаємо, що вчені дізналися, чому голуби знають, куди їм летіти

Кореспонденти ТСН Валентина Доброта, Андрій Романок.

У Києві гинуть голубі

У Києві гинуть голубі

Повʼязані теми:

Наступна публікація