У Києві поховали вбитого у власній машині відомого стоматолога

У Києві поховали вбитого у власній машині відомого стоматолога

У Києві поховали вбитого у власній машині відомого стоматолога

Його пацієнтами, кажуть, були батько Порошенка, Яценюк і Кучма.

У Києві попрощалися з власником елітної стоматологічної клініки Іваном Опанасюком. Він мав він сотні учнів, з якими ділився своїм досвідом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це були два брати, про яких казали: стоматологи від Бога. Молодшого ховають у день його іменин, на свято Івана Купала. Його життя забрали кілери у 48 років. Ще зовсім свіжа могила – поруч із пам'ятником старшому брату Юрію, якого застрелили у 43.

Прощання тривало усю ніч у Флорівському монастирі. Зранку там стояли іномарок, чергувала швидка, а за процесією стежили охоронці. Івана розстріляли тиждень тому вранці, коли він їхав на роботу. На червоному світлі світлофора з джипом порівнявся мотоцикл із двома чоловіками. Нападники, кажуть, були у балаклавах. Стріляли у шию, груди, ноги. Їх досі шукають. Стоматолога ще пять днів рятували в реанімації.

"Він був для нас людиною, котра вела за собою всю стоматологічну науку. Ми в нього вчилися", - кажуть колеги. "Він не конфліктна людина. Настільки порядна, що таких людей можна перерахувати на пальцях", - твердять ті, хто знав Опанасюка.

Відомих пацієнтів на похороні немає. У натовпі шепочуться, що Леонід Кучма висловив родині співчуття телефоном. У клініці Опанасюка, за чутками, лікували зуби також батько Порошенка, Яценюк, екс-генпрокурор-утікач Пшонка і судді. Адже з 2000-го стоматологія працювала у дворі Печерського райсуду столиці.

У Києві попрощалися з власником елітної стоматологічної клініки Іваном Опанасюком

У Києві попрощалися з власником елітної стоматологічної клініки Іваном Опанасюком

Заснував клініку старший брат Юрій. У 2005 р. це був головний стоматолог МОЗу і президент Асоціації стоматологів України. Застрелив його у робочому кабінеті помічник – одеський дантист Олег Мороз. За чутками, він образився на шефа, що той не дав йому посаду директора асоціації стоматологів. Приїзду міліції убивця чекав у кріслі керівника. Його засудили на 15 років

Чи міг екс-помічник старшого Опанасюка через 11 років помститися ще й молодшому брату? Близькі родини бояться про це говорити на камеру, лише ствердно кивають головами. Утім, тюремники дані про те, чи вийшов убивця на волю, приховують. Розстріляти лікаря, кажуть правоохоронці, могли і через бізнес. Кілер за жертвою стежив. Місяць тому у джипі Опанасюка знайшли спеціальний пристрій, що допомагає відслідковувати пересування авто.

Опанасюк жив стоматологією, відкрив три нових центри, додають колеги. Перша клініка, яку заснував старший брат, згідно з даними із держреєстру нерухомості, нині належить зятю Черновецького. Але рейдерства не було, запевнили знайомі родини, і клініку молодший стоматолог-бізнесмен продав добровільно. Бо йому, кажуть, потрібні були гроші на розбудову. "У бізнесі в нього не було ворогів. Які можуть бути вороги, якщо люди постійно працюють. Я не думаю, що це стоматологія", - кажуть рідні.

Слідчі нічого коментувати поки що не хочуть. У Івана Опанасюка залишилося четверо дітей, так само, як і в його покійного брата. А їхні літні батьки ледь тримаються від втрати вже обох синів.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація