У Києві відкрили велодоріжку з Троєщини в центр міста

Кличко запевняє, що наступного року у столиці з'являться нові веломаршрути.

У Києві сьогодні, 18 вересня, відкрили веломаршрут "Троєщина - Європейська площа".

Про це повідомляє прес-служба мера міста віталія Кличка.

За його словами, відтепер кожен охочий може взяти велосипед і приїхати в центр з Троєщини чи в зворотньому напрямку, прогулятися чи дістатися до роботи.

"Доріжка такого рівня перша в Києві. Ми з очільниками профільних департаментів і комунальних підприємств проїхалися, подивилися. Відстань 22 км ми подолали за менше півгодини у прогулянковому режимі. Велодоріжка з Троєщини до центру виокремлена в окрему лінію, на якій немає автівок, велосипедисти захищені. Частина маршруту проходить по Трухановому острову, на який обмежений в'їзд авто і є обмеження швидкості - 20 км на годину", - розповів Кличко.

Проте він звернув увагу на те, що на Трухановому острові часто трапляються нещасні випадки через перевищення швидкості водіями.

"Ми декілька разів сьогодні зупинялися і зупиняли водіїв, які порушують швидкісний режим на Трухановому острові. Тож закликаю поліцейських слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху на цій ділянці", - зазначив мер.

Кличко запевняє, що столична влада  розробила систему велодоріжок у Києві загальною протяжністю 600 км.

"Наступного року відкриємо ще не одну велодоріжку", - сказав він.

Велосипедний маршрут "Житловий масив Троєщина – Європейська площа" проходить по проспекту Генерала Ватутіна, Московському мосту, вулиці Труханівській, Парковому мосту, схилам Хрещатого парку, Володимирському узвозу, Європейській площі.

Нагадаємо, раніше Кличко скупався у фонтані на новій Поштовій площі у Києві. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація