У Києві закриють п'ять автостанцій та відкриють п'ять нових

У Києві закриють п'ять автостанцій та відкриють п'ять нових

Центральний "Автовокзал Київ" на Деміївській (колишній Московській) площі, який планують закрити / Фото: УНІАН

Нові автостанції з'являться на околицях столиці.

Заради розвантаження вулиць Києва від транспорту в найближчі три роки закриють п'ять автостанцій, що розташовані в центрі столиці та в житлових мікрорайонах, а натомість відкриють п'ять нових – на околицях.

Зокрема, у 2017 році планують закрити три автостанції – "Поділ", "Південну" та "Автовокзал Київ". У 2018-2019 роках припинять роботу "Дарниця" і "Дачна". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської держадміністрації.

Найближчим часом відкриють нову автостанцію "Теремки" на Кільцевій дорозі. Вона якісно відрізнятиметься від всіх інших автостанцій. Її пропускна спроможність – 450 рейсів та 9 тисяч пасажирів на добу. Для пасажирів на території нової автостанції обладнані комфортні зали очікування, кімнати "матері та дитини", магазини, кафе, готель. Також вона повністю пристосована до потреб маломобільних груп населення.

Також на околицях Києва відкриють автостанції "Червоний Хутір", "Лісова", "Академмістечко" та "Героїв Дніпра".

У КМДА перенесення автостанцій пояснюють бажанням розвантажити вулиці столиці, адже щодня до міста заїжджають автобуси та маршрутки, які обслуговують близько 3 тис. міжміських та 7 тис. приміських рейсів.

"Нашою основною метою є створення транспортних хабів на восьми основних магістралях в'їзду до столиці. Це дозволить нам не лише розвантажити місто та не допустити в'їзд до центральної частини приміських та міжміських автобусів, але й забезпечити прозору роботу перевізників. Таким чином Київ перестане втрачати кошти з бюджету – а це щонайменше 780 тисяч гривень на добу (із розрахунку, що щодня через Київ курсує близько 10 тисяч приміських та міжміських рейсів; кожен автобус перевозить щонайменше 26 осіб, а вартість проїзду складає мінімум 3 гривні), та зможе їх перенаправити на покращення транспортної інфраструктури і підвищення якості надання послуг", – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Нині в Києві працюють вісім автостанцій – приватна АС "Київ" біля центрального залізничного вокзалу, комунальна АС "Видубичі" та шість державних автостанцій – "Автовокзал Київ", "Поділ", "Полісся", "Дарниця", "Дачна", "Південна".

Повʼязані теми:

Наступна публікація