У Києві засуджений горе-лікар, який пробив жінці матку і позбавив материнства, практикує і далі

У Києві засуджений горе-лікар, який пробив жінці матку і позбавив материнства, практикує і далі

Лікар наполягав зробити аборт, хоча загрози дитині не було / Фото: olex-kurinniy.livejournal.com

Медик навіть не викликав пацієнтці "швидку".

Лікар-гінеколог і директор клініки за суміцництвом навіть після судового рішення про півтора року позбавлення волі та медичної практики й досі лікує. Вирок не набув чинності, бо лікар його оскаржує. Тим часом, прооперована ним жінка втратила дитину і народити вже ніколи не зможе. А через погрози вона боїться за своє життя, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Навіть через два роки після трагічного випадку жінці важко розповідати про це. Болі внизу живота вагітної Лариси на шостому тижні припали на святкові дні. Жінка знайшла клініку, яка працювала. Безапеляційний вирок лікаря цілковито ошелешив здорову жінку, яка за два дні до цього здала всі аналізи і зробила УЗО. Лікар наполягав робити аборт, інакше жінці загрожувала смерть.

Лікар зробив Ларисі операцію. Отямилася жінка від нестерпного болю. Лікар зізнався, що пробив матку, але, мовляв, це пусте. Чоловік навіть не викликав жінці "швидку".

Рятували жінку вже в пологовому будинку Києва. Окрім пробитої в двох місцях матки, довелося видалити сальник, який теж був пошкоджений під час аборту. Лікарі з пологового про цей випадок повідомили слідчим органам і зʼясувалося, що жодної загрози вагітності у Лариси не було.

Проте жодних вибачень чи каяття ні до суду, ні після від лікаря Лариса не почула. Але чоловік почав їй погрожувати.

Володимир Люлько досі практикує, проте розмова із ним не склалася. Вже за зачиненими дверима Володимир Люлько лише частково визнав провину.

Лікар засуджений за невдалу операцію безкарно продовжує практикувати

Лікар засуджений за невдалу операцію безкарно продовжує практикувати

Про величезний ризик у клініках говорять і в раді захисту прав пацієнтів. В Україні від старості  помирають одиниці. Левова частка йде на той світ через несвоєчасну, неякісну, недоступну медицину.

Особисте життя Лариси після аборту пішло шкереберть, всі заощадження вона витратила на адвокатів. Але справу хоче довести до кінця, щоб уникнути інших жертв.

Нагадаємо, що на Прикарпатті лікар вирізав 19-річній породіллі матку та пробив сечовий міхур

Кореспондент ТСН Валентина Доброта.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація