У Києві затримали небезпечного "злодія у законі" та видворили його до Стамбулу

46-річний уродженець Грузії прибув до України і планував створити злочинне угрупування, члени якого б "спеціалізувалися" на угонах елітних авто та крадіжках із квартир заможних громадян.

У Києві затримали уродженця Грузії Валіко Мжавія, який у кримінальному середовищі має статус "злодій у законі", повідомили у прес-центрі ГУ НП міста Києва.

"Чоловік уже був кілька разів засуджений, у тому числі за вчинення умисного вбивства, за що майже 15 років провів у місцях позбавлення волі", – йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що "авторитет" упродовж останніх двох місяців проживав у київських орендованих квартирах та постійно підтримував зв'язок і зустрічався з представниками злочинного середовища.

"За оперативною інформацією, Валіко Мжавія мав намір створити злочинну групу, фігуранти якої мали приїхати в Україну із іншої держави. Члени банди планували викрадати елітні іномарки та займатися крадіжками із квартир. Крім того, він хотів структуризувати "роботу" інших злочинних угрупувань таким чином, аби мати прибуток від їх діяльності", – розповів начальник ГУНП у місті Києві Андрій Крищенко.

Окрім цього, "злодій в законі" хотів поширити свій вплив на кримінальні процеси не лише в столиці, а й в інших регіонах. "Вало" також підтримував та заохочував збереження і розвиток злочинних традицій, аби залучити до злочинної діяльності якомога більше молоді.

Сьогодні, 11 квітня, Валіко Мжавія видворили до Стамбулу та заборонили в'їзд на територію України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація