У Києві змінять маршрути громадського транспорту через хресний хід УПЦ МП

У Києві змінять маршрути громадського транспорту через хресний хід УПЦ МП

Фото: УНІАН

Мерія Києва виділила автобуси, які завезуть з території Київської області на Володимирську гірку завтра вранці всіх учасників цієї ходи.

У Києві завтра, 26 липня, у зв'язку з проведенням "хресної ходи" Української православної церкви Московського патріархату буде змінено маршрути громадського транспорту.

Про це повідомила прес-служба міськдержадміністрації, передає УНІАН.

27 липня у зв'язку з проведенням заходів з відзначення Дня хрещення Київської Русі-України з початку руху до закінчення заходу (орієнтовно до 17:00), на час перекриття руху транспорту на вул. Трьохсвятительській, вул. Хрещатик (на ділянці від вул. Михайлівської до Європейської площі), Володимирському узвозі, Парковій дорозі (на ділянці від алеї Героїв Крут до вул. Михайла Грушевського), вул. Михайла Грушевського (на ділянці від Європейської площі до вул. Шовковичної) внесено зміни в організацію роботи громадського наземного транспорту.

Так, рух автобусів маршруту № 24 організовано від залізничного вокзалу "Центральний" до станції метро "Площа Льва Толстого"; рух автобусів маршруту № 62 відбуватиметься від Ботанічного саду до станції метро "Арсенальна"; автобуси маршруту № 114 (R1) курсуватимуть від вул. Милославської до Поштової площі: від вул. Милославська до вул. Петра Сагайдачного за діючим маршрутом, далі Боричів тік – вул. Набережно-Хрещатицька, далі за діючим маршрутом.

У разі проходження учасників "хресної ходи" з 6:00 до 17:00 за маршрутами:

– вул. Архітектора Вербицького – вул. Декабристів – просп. Миколи Бажана – Південний міст – Наддніпрянське шосе – Набережне шосе – Дніпровський узвіз – алея Героїв Крут – вул. Івана Мазепи – вул. Михайла Грушевського – Європейська площа – передбачено тимчасове призупинення руху автобусів маршрутів №№ 35, 42, 45, 55, 62, 91, 104, 108, 115 та тролейбусів маршруту № 38 (або за можливості організація їх роботи за скороченими схемами);

– вул. Чорнобильська – просп. Перемоги – бульв. Тараса Шевченка – вул. Володимирська – Володимирський проїзд – Михайлівська площа – передбачено тимчасове призупинення руху автобусів маршрутів №№ 5ТР, 7К, 23, 24, 37, 37А, 90, 114, тролейбусів маршрутів №№ 5К, 6, 7К, 8, 9, 16, 17, 18, 26 та трамваїв маршрутів №№ 15, 18 (або за можливості організація їх роботи за скороченими схемами).

З 14:00 до 16:30 орієнтовно, у разі проходження "хресної ходи" за маршрутом: Володимирська гірка – вул. Трьохсвятительська – Європейська площа – вул. Михайла Грушевського – вул. Івана Мазепи – вул. Лаврська – передбачено тимчасово призупинити рух автобусів маршруту № 62 та організувати зі змінами рух автобусів маршрутів №№ 24, 55 та тролейбусів маршруту № 38, а саме: автобуси маршруту № 24 від залізничного вокзалу "Центральний" до станції метро "Площа Льва Толстого"; автобуси маршруту № 55 від Дарницької площі до вул. Старонаводницької за діючою трасою, далі – вул. Кутузова – бульв. Лесі Українки – вул. Басейна – вул. Шота Руставелі – вул. Рогнідинська – ст. м. "Палац Спорту" – вул. Еспланадна – бульв. Лесі Українки – вул. Кутузова – вул. Старонаводницька, далі за діючим маршрутом; тролейбуси маршруту № 38 від ст.м. "Видубичі" до вул. Новогоспітальної (Військовий шпиталь).

За словами начальника Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко, пішої ходи по Києву не буде.

За його словами, мерія Києва виділила автобуси, які завезуть з території Київської області на Володимирську гірку завтра вранці всіх учасників цієї ходи.

Крищенко також наголосив, що автобуси будуть приїжджати до КМДА завтра вранці за погодженням з учасниками хресної ходи, а до 13.00 приїжджатимуть автобуси з регіонів.

Своєю чергою, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що правоохоронці ухвалили рішення взагалі зупинити учасників хресної ходи.

"Маючи відповідну інформацію, яку отримали на вчорашній вечір і сьогодні вранці, здійснили ряд заходів, виявили закладки імітації мін, закладки з бойовими гранатами і цілу низку інших загрозливих факторів, ми ухвалили рішення зупинити просування пішої ходи, яка з двох боків наближалася до столиці, для того щоб уникнути жертв серед віруючих і уникнути додаткових провокацій", - повідомив він.

Нагадаємо, що раніше невідомі попереджали про замінування на шляху хресної ходи Московського патріархату.

Наразі "хід" відновив рух до столиці України. Своєю чергою, поліція перевіряє всі автомобілі з некиївськими номерами.

Раніше Бориспільська міськрада заборонила хресний хід Української православної церкви Московського патріархату через місто.

Як повідомлялося раніше, всеукраїнський хресний хід стартував на сході України від 3 липня зі Свято-Успенської Святогірської лаври, а на заході України – 9 липня через Свято-Успенської Почаївської лаври.

Також відомо, що Харківська єпархія Української православної церкви Московського патріархату проводила "хресний хід за мир" у Харкові. Як інформували місцеві видання, у місті частково був обмежений рух транспорту. У соцмережах з'явилися фото із ходи, на яких видно, що, окрім церковних символів, учасники несуть георгіївські стрічки та значки із зображенням Миколи II.

Повʼязані теми:

Наступна публікація