У Києві зник з-під домашнього арешту власник "Еліта-Центру"

У Києві зник з-під домашнього арешту власник "Еліта-Центру"

Фото: Getty Images

Юристи кажуть, що повторно заарештувати його Феміда вже не має права.

На власника скандального "Еліта-Центру", звинуваченого в шахрайстві Олександра Шахова-Волконського вкотре полюють правоохоронці. Він не з'явився на чергове засідання суду, а в квартирі, де відбував домашній арешт, знайшли лише електронний браслет з його руки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Як він його зняв – правоохоронці не пояснюють. "Браслет знаходиться в квартирі, а Шахова, обвинуваченого, немає. У зв'язку з цим суд, діючи в межах повноважень, прийняв рішення оголосити його в розшук", - пояснив голова Подільського районного суду Києва Василь Бородій.

При цьому брати під варту підозрюваного не будуть. Юридична колізія полягає в тому, що за "законом Савченко" фігуранта справи вже неможна заарештовувати у справи "Еліта-Центру", бо в СІЗО він відсидів вісім років, а це – більше половини від 15-річного терміну. Отже – він вільний, хоч і в розшуку. "Той електронний браслет, який у нього був, він як ремінець від годинника. Він міг спокійно знімати його. Це був такий засіб контролю… Але коли його спіймають, доправлять до суду, то суд його не зможе повторно заарештувати, тому що він уже відсидів свій строк", - каже адвокат потерпілих Артем Середа.

Потерпілі просять Верховну Раду підправити законодавство, оскільки вони й досі не отримали свої виплати, а це близько 380 мільйонів гривень. Як уже повідомлялося, суд лише цього року розпочав розгляд справи по суті. В ній нараховується більше 900 томів. На час розгляду справи її фігуранта відпустили з СІЗО.

Власник скандального "Еліта-Центру" втік з-під домашнього арешту

Власник скандального "Еліта-Центру" втік з-під домашнього арешту

Повʼязані теми:

Наступна публікація