У Київраді кажуть, що будівництво підземного паркінгу в центрі столиці "народила хвора уява"

У Київраді кажуть, що будівництво підземного паркінгу в центрі столиці "народила хвора уява"

Фото: УНІАН

Секретар Київради Володимир Прокопів вважає, що паркінг під Михайлівською площею не побудують.

Секретар Київради Володимир Прокопів вважає, що паркінг під Михайлівською площею неможливий, а нещодавно опубліковане розпорядження щодо будівництва "народила хвора уява". Про це він сказав у четвер, 21 квітня, на засіданні Київради, пише Українська правда.

"Я не вважаю можливим будівництво будь-чого на Михайлівській площі. Маразм дійшов до того, що вже йде мова про приватизацію Михайлівської площі. Це маячня, це неможливе, і депутатський корпус цього ніколи не допустить", - сказав він.

Володимир Прокопів висловив подяку громадським активістам, які детально вивчили розпорядження та звернули увагу пункти про виокремлення 2,3 млрд гривень з бюджету, а також утвердження будівництва паркінгу без обговорення.

Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

"Той проект розпорядження, який гуляє в інтернеті, міг народитись тільки в чиїсь хворій уяві. Будівництво такого об'єкту за бюджетні кошти, тим більше, яке не потребує громадського обговорення, я не вважаю можливим. Звільнення таких чиновників не потребує громадського обговорення – це правда", - сказав Прокопів.

"Я хочу всім чітко сказати – депутати Київради знаходяться при свідомості, і голосування за виділення таких коштів ніколи не буде. Більше того, міський голова таке розпорядження не підпише", - додав він.

За словами Прокопіва, жодного будівництва не буде без погодження з громадою.

"Отут за цією трибуною, доповідаючи нам, було чітко вказано, що ми виділяємо кошти (100 тисяч гривень) на вивчення можливості створення підземного паркінгу. Вивчення щодо можливості створення паркінгів буде йти по багатьох площах, у тому числі по Дарницький, по Солом'янській, не виключено, що по Європейський", - розповів Прокопів.

Він наголосив, що у разі, якщо під якоюсь із площ теоретично буде можливим створити паркінг, то депутати Київради будуть обговорювати цю можливість із залученням громади.

"У разі, якщо ми вирішимо, що це можливо, то пройдуть громадські обговорення, і якщо люди це підтримають, то тільки тоді ми будемо виділяти кошти чи дозволяти інвестору там щось робити", - пообіцяв секретар Київради.

Нагадаємо, у четвер, 14 квітня, Київрада підтримала рішення виділити з бюджету міста 100 тисяч гривень на будування підземного паркінгу в центрі столиці під Михайлівською площею. Однак, прес-служба Київради не повідомила громадськість про те, що кошти були виділені на ці роботи.

Водночас координатор створення Скверу Небесної Сотні Євгенія Кулеба у колонці на Українській правді написала, що парковку під Михайлівською площею будують, аби продати землю. За словами активістки, депутатів Київради тримають за дурнів, пропонуючи виділити гроші на обговорення проекту рішення, яке виконавча влада вже ухвалила. А самих мешканців столиці тримають за дурнів, розповідаючи, що планують вести з ними переговори й робити дослідження.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація