Вибухом у київському ресторані могло зруйнувати станцію метро

Вибухом у київському ресторані могло зруйнувати станцію метро

Вибух у ресторані "Апрель" ледь не зрівняв із землею цілий будинок / Фото: "Комсомольская правда" в Украине

На щастя, не вибухнули інші чотири газових балони, які знаходилися у ресторані.

Вибух у київському ресторані "Апрель", який стався у неділю, 17 лютого, міг би зруйнувати не тільки приміщення закладу, йдеться у сюжеті ТСН. 19:30.

Як зазначили у Держпромнагляді, якби вибухнув не один, а всі п'ять двадцятилітрових балонів, які на той час знаходилися в ресторані, то весь будинок і станцію метро "Площа Льва Толстого", що через дорогу, зрівняло б із землею.

Фахівці повідомили, що крім незаконного розміщення газових балонів у закладі громадського харчування, вони ще й були заправлені з порушенням.

"Тиск у балоні був надмірним і перевищував 1,25 від робочого. Як відомо, робочий тиск у балоні дозволяється до 16 атмосфер, відповідно 1,25 - це 20 атмосфер. В даному випадку тиск, який спричинив вибух, у цьому балоні міг бути в межах від 25 до 40 атмосфер", - розповів заступник голови Держпромнагляду.

В елітному ресторані дивом не було відвідувачів. Серед постраждалих - всі працівники віком від 20 до 33 років. Один з охоронців лише два дні, як влаштувався на нову роботу. Тепер всі - в реанімаційних відділеннях, а двом із них у вівторок робитимуть пересадку штучної шкіри.

В міліції вже порушили кримінальну справу за фактом незаконного використання газових балонів у закладах громадського харчування. В Держпромнагляді кажуть, що перевіряти заклади можуть лише раз на 5 років, то ж поточна безпека на совісті київської влади.

Вибух газового балону в центрі Києва висадив у повітря ресторан

Вибух газового балону в центрі Києва висадив у повітря ресторан

Повʼязані теми:

Наступна публікація