Волонтери зі шприцами і презервативами переполохали київську школу

Волонтери зі шприцами і презервативами переполохали київську школу

Фото: Getty Images

Поблизу навчального закладу почали працювати представники благодійного фонду.

У Голосіївському районі Києва за 20 метрів від школи почали регулярно збиратися підозрілі люди зі шприцами та незрозумілими пакунками. Батьки та вчителі почали бити на сполох і запросили журналістів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Треба вживати якихось заходів. Досить тут і наркоманів, і бомжів. І шприці, і якісь білі порошки незрозумілі", - хвилюються за дітей дорослі. Знімальна група підійшла з'ясувати, чим займаються люди на лавочці, однак наштовхнулася на погрози, лайку та застосування сили.

На місце конфлікту була викликана поліція, а дебоширів забрали до райвідділку. "Зробили поверхневу перевірку. Доставили громадян до Голосіївського управління поліції для з'ясування осіб", - пояснила лейтенант патрульної поліції Наталія Діжечко.

У Києві невідомі роздавали лікарські препарати та шприци біля школи

У Києві невідомі роздавали лікарські препарати та шприци біля школи

Вже у поліцію приїхала жінка, котра назвалася керівником благодійного фонду. Вона пояснила, що так працює їхній пункт, де особа лише за спеціальною карткою може отримати безкоштовну допомогу. "Це споживачі ін'єкційних наркотиків. Жінки, долучені до секс-бізнесу. Людина, пред'явивши картку клієнта програми профілактики, має право отримати чисті шприці, голки, серветки, презервативи і хлоргекседин – це такий дезинфікуючий засіб", - пояснила Ольга Горбатюк.

Також волонтери збирають використані шприци в спеціальну коробку та здають на утилізацію, щоби після їх використання ін'єкційними наркоманами вони не загрожували довколишнім. На обумовленому місці представники фонду стоять двічі на тиждень. Загалом таких точок у Києві близько 30.

Через близькість до школи директор уже написала листи у відповідні інстанції. "Хороша справа. Благородна справа. Але не можна… Є певні санітарні норми. Є певні моральні, етичні норми, які не дозволяють цього робити поблизу школи", - переконана Тетяна Федунова.

Після скандалу благодійники пообіцяли перенести свою точку роздачі в інше місце – подалі від дітей. Трьох чоловіків та одну жінку відпустили з райвідділку під особисте зобов'язання. Поліція відкрила кримінальне провадження за перешкоджання діяльності журналістів.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація