Врятованому поліцією тримісячному малюку шукатимуть нових батьків

Врятованому поліцією тримісячному малюку шукатимуть нових батьків

Врятованому поліцією тримісячному малюку шукатимуть нових батьків

Дитину врятували завдяки небайдужому містянину

Хлопчик одужує у дитячій лікарні.

Врятований небайдужим киянином та поліцейськими 3-місячний Віталик, якого ледь не заморозили власні батьки, поки перебуває у дитячій лікарні, повідомляє ТСН.16:45.

Згодом з'ясувалося, поліцейська Ганна Онофрійчук з напарником приїхала на виклик. До відділка зателефонував киянин і повідомив: столичним проспектом йдуть п'яні чоловік та жінка і котять у візку дитину. Коли поліцейська заглянула до малюка, зрозуміла - в тоненькому комбінезоні він зовсім змерз.

"Він синіми плямами був. Прямо покрився синіми плямами. Це було страшно. У нього вже наче не було сил кричати. Коли почали його відігрівати, він почав вже тоді кричати потихеньку. Я його напоїла водою. Він взагалі тоді зміцнів і почав кричати", - розповідає Ганна.

Поліцейські привезли малого до дитячого кардіоцентру ОХМАДИТу. Тут Віталика впізнали. Розповіли - народився хлопчик в електричці. І в перші дні життя переніс операцію - йому виправляли ваду серця. Переохолодження малюка могло закінчитись фатально.

Киянина, який не пройшов повз, звуть Олег Богатський. Він побачив пару з дитиною з вікна.

"Ми сиділи в кафе. Через вікно бачу - йдуть якісь бомжі з візочком. Бігом одягнувся, вибіг, щоб їх зупинити", - каже Олег.

Органи соцзахисту з'ясували, що Віталик - уже шоста дитина у матері. Усі від різних чоловіків. Наразі жінку розшукують, аби позбавити батьківських прав або запропонувати самій написати відмову.

"Наразі приймається рішення, щоб дитина потрапила не до дитячого будинку, не до будинку дитини, а могла тимчасово бути в професійній сім'ї, в патронатній сім'ї. Після того, як буде встановлено статус, будуть знайдені усиновлювачі. То така дитинка зможе бути прийнятою в сім'ю усиновлювачів", - пояснює уповноважений з прав дитини Микола Кулеба.

Поки що малюк лишається жити у лікарні. Мати приходила до нього один раз - не надовго. Натомість Аня не може відірватися від Віталика - усе вертається і вертається.

Кореспондент ТСН Оксана Муляр

Тримісячному Віталику, який народився в електричці, шукають нову сім’ю

Тримісячному Віталику, який народився в електричці, шукають нову сім’ю

Повʼязані теми:

Наступна публікація