Ярема "потрусив" київську прокуратуру через п'яного слідчого

Ярема "потрусив" київську прокуратуру через п'яного слідчого

Генпрокурор розлютився через самоправство слідчого столичної прокуратури. / Фото: УНІАН

Звільнено трьох працівників, а прокурору Києва винесено догану.

Слідчий в особливо важливих справах прокуратури м. Києва Ярослав Боровус звільнений з посади за ганебний вчинок - під час проведення слідчих дій у Хмельницькому він знаходився у стані алкогольного сп'яніння та вчиняв інші незаконні дії.

Про це йдеться у повідомленнях прокуратури міста Києва та Генпрокуратури України.

Після скандалу з Боровусом генпрокурор України доручив провести службове розслідування, за результатами якого своїх посад були позбавлені не тільки слідчий, але й заступник прокурора міста Києва та в. о. начальника слідчого відділу.

"Їх звільнено за відсутність дієвого контролю за діяльністю підлеглих прокурорів та неналежну організацію профілактично-виховної роботи з особовим складом", - повідомляє прокурор Київа Сергій Юлдашев, якому теж перепало: Ярема виніс йому догану.

Крім того, Боровуса можуть притягнути до кримінальної відповідальності — відкрито кримінальне провадження за фактом самоправства. Проведення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Генпрокуратури.

"Ярослава Боровуса було призначено вже після Майдану. Скажу відверто, його кандидатура виглядала майже ідеальною - львів'янин, був активним учасником Революції гідності, не працював в органах прокуратури за режиму Януковича. Але, як бачимо, це не стало запорукою чесної і професійної роботи. Запевняю, у майбутньому намагатимусь робити все можливе аби уникнути подібних кадрових помилок", - написав прокурор Києва Юлдашев у своїй заяві.

У Генеральній прокурорі України повідомили, що у минулому році за скоєння ганебних вчинків з органів прокуратури звільнено 36 працівників, викрито 8 працівників, які вчинили злочини з ознаками корупції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ярема призначив прокурором столиці людину, з якою особисто не знайомий.

Повʼязані теми:

Наступна публікація