Зниклий у Києві 11-річний хлопчик сам повернувся додому

Зниклий у Києві 11-річний хлопчик сам повернувся додому

Зниклий у Києві 11-річний хлопчик сам повернувся додому

Фото: facebook.com/ДСНС

Дитина образилася на маму, яка не пустила його гуляти.

11-річний Денис, який 22 травня посеред білого дня зник у Дніпровському районі Києва, сам повернувся додому. 

Його мама Тетяна каже, що сину кортіло погуляти з друзями біля будинку. Але жінка не пустила, бо малий не зробив уроки. Натомість вона взяла його із собою до магазину, поки матір розраховувалася біля каси, її син вирішив піти.

Те, що завжди слухняний хлопчина візьме й просто зникне посеред білого дня, та ще й в людному місці, жінка й уявити собі не могла.

Перша думка Тетяни - малого вкрали. Шукати Дениса допомогали всім світом: родичі, друзі, знайомі і просто небайдужі українці. Оголошення про зникнення хлопчика миттєво розлетілося по соціальних мережах.

Цілих два дні про Дениса не було чути. і зрештою, хепі-енд, малий сам повернувся додому.

"Півтора дня його не було. В мене таке відчуття, що він щось приховує, але поки що не каже", - зізнається Тетяна.

Таких випадків, який стався з Денисом, в Україні вистачає. Щороку в Україні зникає безвісти більше тисячі дітей. І якщо Денис сам втік, бо образився, чимало малих стають жертвами крадіїв. Особливо часто у так званий сезон - під час літніх канікул, коли діти частіше залишаються наодинці. Психологи радять змалку навчати їх бути обережними.

"Якщо ти бачиш компанію незнайому, яка якось до тебе чіплятися, потрібно бігти. Куди? В безпечні місця - ні в якому разі не в під'їзд, куди діти відразу біжать. А, наприклад, в поліклініку, в громадські місця, в банк… і кричати", - каже психолог.

За можливості - не залишайте дітей без нагляду. Але небезпечно не лише на вулиці. Фахівці радять батькам стежити: які інтернет-сайти відвідує дитина. Адже сьогодні існує чимало груп у соцмережах, які реально загрожують безпеці дітей.

Нагадаємо, минулого місяця розшукували тринадцятирічних киян Єгора та Юліану. Вони пішли з гімназії, де навчалися, та додому не повернулися. На телефонні дзвінки батьків вони не відповідали. Слідчі з'ясували, що діти нібито відправилися автостопом до Москви - рятувати свою подругу, яка повідомила їм, що хоче укоротити собі віку. Згодом прикордонники затримали їх на Чернігівщині на кордоні з Росією.

Психолог розповіла, як навчити дитину поводитися в небезпечних ситуаціях

Психолог розповіла, як навчити дитину поводитися в небезпечних ситуаціях

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація