Місячне затемнення 5 червня: на нас чекають морські катастрофи, цунамі і ошуканство в ЗМІ

Місячне затемнення 5 червня: на нас чекають морські катастрофи, цунамі і ошуканство в ЗМІ

Фото: www.credits

5 червня на нас чекає чергове місячне затемнення – одне з шести, які відбудуться нинішнього року.

Одне з них, місячне, що сталося 10 січня, ми вже пережили, а ще чотири – два місячних (5 липня та 30 листопада) і два сонячних (21 червня і 14 грудня) – на нас ще чекають.

Про те, що принесе нам затемнення 5 червня, розповідає астропсихологиня Валентина Віттрок

Час і місце зустрічі змінити не можна

Місячне затемнення відбудеться 5 червня о 19.12 за Гринвічем (22.12 за київським часом) в шістнадцятих градусах Близнюків і Стрільця – точніше, на осі між цими знаками. Оскільки місячне затемнення завжди збігається з повним місяцем, теперішнє теж не стане винятком. Повню 5 червня астрологи охрестили «полуничної Місяцем» – судячи з усього, на честь улюбленої багатьма ягоди, яка масово достигає в цей час.

Хто попереджений, той озброєний

Як правило, в повний місяць – а відповідно, і під час затемнення – ми відчуваємо небувалий наплив сил, коли нам здається, що ми можемо звернути гори, тому хапаємося за будь-які – навіть дуже трудомісткі справи. Але нинішня ситуація відрізняється від традиційної тим, що Сонце вже кілька днів «спалює» Венеру – так називається процес, під час якого планета наближається на максимально близьку до нього відстань. Таке «спалення» дає нам втому, відмову від романтичних почуттів і бажання насолоджуватися життям, ускладнює спілкування, викликає нервозність і роздратованість. Стосунки між близькими людьми спотворюються: ми починаємо підозрювати їх у намірах – найчастіше, непорядних, яких у них і в думках не було. Зрозуміло, що це не найліпшим чином відбивається на тому, що нас з ними пов'язує, – любові і дружбі.

Ще один момент, який необхідно врахувати, те, що Місяць перебуває в опозиції до Сонця, формуючи водночас тау-квадрат – напружену конфігурацію – до Нептуна і Марса в знаку Риб. Це може вказувати на проблеми з морською стихією – катастрофи і цунамі, ошуканство у ЗМІ (переважно пов'язане з горезвісним коронавірусом) і масові отруєння. Взагалі, в цей час ліпше не переїдати і, вже тим більше, не вживати спиртні напої – все з'їдене і випите миттєво всмоктується в кров і загрожує непередбачуваними наслідками.

Не варто забувати і про те, що в цей час Венера, яка гостює у знаку Близнюків, перебуває у ретроградному русі, що говорить, як про неміцність зароджуваних взаємин, так і про можливість розриву давніх і міцних зв'язків. У цей період не рекомендується влаштовувати заручини та укладати шлюби, оскільки вони, швидше за все, призведуть до швидкого розставання і труднощів у сімейному житті.

Хто під ударом

Особливо затемнення вплине на тих, хто народився під знаком Риб 6-го березня, під знаком Близнюків – 8-го червня, під знаком Діви – 8-го вересня і під знаком Стрільця – 8-го грудня. Оскільки вони відчують затемнення на собі найбільш сильно, їм ліпше провести час в тиші і спокої, і, бажано, в самоті – так ви зможете не зірватися на оточенні і не наговорити йому зайвого, що з великою часткою ймовірності зіпсує навіть найбезхмарніші стосунки.

Затемнення 5 червня також відкриває «коридор затемнень» – непростий для жителів Землі час, який буде тривати до кільцеподібного сонячного затемнення 21 червня. Про те, чим воно загрожує для нас, ми поговоримо наступного разу.

Читайте також: Складно буде всім: сонячні і місячні затемнення літа 2020 року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Астропрогноз на грудень
Наступна публікація