Шлях тітки

Шлях тітки

Шлях тітки

Марина Фролова, не ставши тьолкою, тепер шукає спосіб не стати тіткою.

Рівно 6 років тому я написала колонку під назвою "Шлях тьолки". Є такий типаж, який коротко можна охарактеризувати так: навіщо працювати, якщо є чоловік, хлопець або тато. Іноді є мама. Таке у мене було коло спілкування. Тоді я і вирішила стати на шлях сильної самостійної жінки. Знайти роботу і працювати, поки є сили. За 6 років, спробувавши інший lifestyle, я раптом замислилася про інше. Про старість. І старіти мені захотілося красиво, точніше, захотілося не старіти.

Часто бачу на вулицях або в торгових центрах мам і доньок. Донька – дзвінка, струнка, з довгим волоссям. Мама років п'ятдесяти – це щось гладке і страшне. Звичайно, бувають винятки. Помітила, що матеріальний статус сім'ї важливий, але не завжди. Бачила різних доньок і мам. Ті, що багаті, можуть бути більш доглянутими, але навіть гроші не замінять чогось важливого. Якийсь важкий дух внутрішнього світу пробивається у них назовні і залишає невитравний відбиток на обличчі й тілі. Негарний відбиток. А бувають бідні сім'ї, але які ж там красуні! Я якось бачила в метро їхала сім'я – мама, бабуся і дві маленькі доньки – в'єтнамки, або індуски. З кравчучками, бідно вдягнені, але якісь дуже красиві, і вони весь час усміхалися так, що просто було неможливо від них відірвати очей.

В якийсь момент дзвінка і легка красуня перетворюється одразу в змарнілу, втомлену жінку. Вона може бути худою або гладкою, але все одно років до сорока це тітка. Це відчувається у погляді, поведінці, зовнішності, енергетиці. Діти, колишній чи теперішній чоловік, майже в 100% випадків зраджує, хвороби, турботи, інфекції, проблеми зі старими батьками, які треба вирішувати. У деяких взагалі незрозуміло, навіщо їй чоловік, якщо все сама – і робота, і діти. Мабуть, "щоб був" і люди не дивилися з докором, а родичі і сусіди не ставили неприємних запитань, мовляв, чому ти сама, і все таке. Я ходжу на групові заняття з боксу у фітнес-клуб у нас на районі. Так ось найагресивніші там – це огрядні жінки 30-40 років типажу "прання-борщ". Так б'ють грушу або повітря, що видно – життя їм не в радість. І виглядають як тітки. Ніжні, стрункі красуні віддають перевагу часто іншим видам спорту, і в них немає стільки агресії.

І ось сьогодні 35 років, коли я спокійно проходжу на кастингах в кіно і моделі з 20-25-літніх, дивлячись на моє величезний коло спілкування, я з повною упевненістю можу сказати, як не стати на шлях тітки. Сильна і успішна топ-менеджер, мати чотирьох дітей, яка встигає працювати, годувати грудьми, бігати марафони (незрозуміло, коли вона спить, але, судячи з її обличчя  виснаженого коня, ніколи), – це просунута, але тітка. Всі жінки, які тягнуть на собі сім'ю і роботу з побутом, приречені стати тітками. Киньте!

Сорокарічна політик, мати трьох, офіційний чоловік, ожиріння. Хоча десять років тому ще була красунею і могла будувати кар'єру з допомогою однієї тільки зовнішності. І тепер це самка свині – втомлена, пухка і все ще молода жінка, в якийсь момент перетворилася на тітку з втомленим, спустошеним обличчям.

Надворі все-таки 2018 рік. Люди захоплені енергіями і медитаціями. Я на собі відчула ще в 20 з чимось, коли у мене був чоловік, який смоктав кров і енергію, зраджував мені по-чорному і говорив "іди працюй", що це таке. Жінка, у якої все добре в особистому житті, в будь-якій сфері – будь то армія, поліція або бухгалтерія, буде сяяти і випромінювати позитив. Саме тому той невеликий відсоток жінок, у яких все гаразд у сім'ї, навіть у старості мають дуже добрий вигляд. Таких зовсім мало, тому вулицями блукають юрби тіток, які поступово перетворюються в натовп розлючених хворих старих.

Ми іноді зустрічаємося з подружками. І кращий вигляд від усіх мають – років так на 27-30 – і найприємніші – це панянки за 40. Їх декілька, і всі вони чимось схожі. У них немає дітей, вони живуть самі, гуляють, ходять на побачення, у них є хлопці, але побут їх не мучить. З ними дуже приємно. Найзмученіші і мають поганий вигляд, з волоссям, яке випадає, – це 30+ в процесі розлучення або після, які живуть з батьками та дітьми. Недосипання, робота, родичі, які ссуть кров, або так званий чоловік. На таких, звичайно, тримається світ, а не на пурхливих красунях, але все ж у кожної є вибір, ким стати. І зробити його треба вже 20 років, тому що зворотного шляху не буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація