Штани як у Дженніфер Еністон

Штани як у Дженніфер Еністон

Штани як у Дженніфер Еністон

Якщо в житті щось йде не так, спробуйте купити собі нові штани, - рекомендує Олена Концевич.

Наслідування – форма найвищого визнання

акторка Кім Кетролл

 

В новому серіалі «Ранкове шоу» прекрасно все. Коли за антураж править Нью-Йорк, фільм апріорі набуває певного шарму. А коли шарм цей присмачений чудовим акторським складом і не найдурнішим у світі сценарієм (дякуємо Apple і Джей Карсон), є шанс отримати естетичне задоволення, яке не в стані були принести ані заїжджена історія Відьмака, ані висмоктані з пальця «Дивні дива 3», ані розтягнуті навічно «Гострі картузи», ані навіть «Добрі передвісники», бо в них від чудового твору Пратчетта/Геймана залишилася лише назва. Ідеальний ТВ-ранок з ідеальними ведучими в ідеальному місті, з ідеальною картинкою та ідеальними темами – те, що ось уже стільки років обіцяє нам "американська мрія", і на що так легко купитися українському глядачу, в якого часто немає не просто української, а й будь-якої мрії. Але найпрекрасніше в цьому прекрасному ідеалі – Дженніфер Еністон

Я взялася переглянути цей серіал виключно через неї. Здоровий фетиш – це те, що потрібно сучасній жінці, особливо після свят, коли на вагах поламалася стрілочка і сіра зимова погода лише розпалює сезонну депресію. Аби якось надихнутися, я могла взяти за предмет обожнювання новий айфон, але я пішла іншим шляхом і моєю мотиваційною зіркою стала Джен. Та її штани.

Я люблю Еністон не просто за те, що її колись кинув Бред Пітт, і її відтоді усім шкода. Хоча якщо вже ми про Пітта, то він, напевно, не один і не два рази пожалкував, що покинув таку прекрасну жінку заради якоїсь там Анджеліни Джолі - особливо після того, як Джолі обізвала його алкоголіком і заборонила бачитись із дітьми. Чи не дивно, що першою, кого з ним побачили у ресторані з келихом ігристого після розлучення була його ж колишня – прекрасна і вічно молода, немов з’їла кілограм зачарованих яблук. І коли її героїня з «Ранкового шоу» розсікає коридорами в ідеального крою брюках-рурах з завищеною талією, то на очі навертаються сльози захвату – так, виявляється, можна?!

Еністон – це людина, котра примудрилася обертатися між такого болота, як кіноіндустрія, і за всі роки свого обертання нічим не забруднитися настільки, щоб це стікало у неї з лоба. Вона не була помічена нетверезою на сумнівних вечірках, не цілувалася з Мадонною на врученні нагород MTV, не зраджувала чоловікам – та й самих чоловіків у неї було так мало, що не ясно – це Джен настільки бездоганна, чи чоловіки такі гальмонуті. Вона не вживала наркотики, не приходила на червоні доріжки в убранні лебедя, рака чи навіть щуки, не змінювала стать, не крала речі в бутіках і не висловлювалася негативно про жодну з меншин, більшин, рас чи соціальних прошарків. І все ж вона досі цікава, актуальна, затребувана. І вигляд у свої 50 має такий, що геть затулила собою напарницю по серіалу Різ Візерспун, хоч і вона також дуже собі нівроку. 

Еністон вмудряється не перетнути патетичну грань, де закінчується людина зі сформованим світоглядом і починається озлоблена активістка – а в «Ранковому шоу» феміністичний маніфест сучасності є наскрізною темою, і до руху #MeToo там звертаються неодноразово. Водночас вона є уособленням сучасної успішної жінки з характером: коли треба - вольової, коли треба - милої. Кар’єра, сім’я, успіх, гроші, друзі і, на противагу, проблеми батьків і дітей, конфлікти інтересів, нервові зриви і зневіра – все, як у людей. Навіть те, як її героїня кричить на розпещену дочку, заслуговує на увагу: хочеться занотувати усю її нецензурщину в блокнотик, бо навіть лається вона красиво. 

Джен немов каже: "Я – обличчя Америки, але я жива людина із комплексами і проблемами, я – така ж, як ви". І хоч я не Еністон, але я не пошкодувала часу і кругленької суми, пішла й придбала собі такі самі, як у неї, штани-рури. З такою ж високою посадкою. І, мушу сказати, виглядає мій зад в них майже так само довершено, як зад Еністон. Але, що важливіше, відтепер її штани, коли вони на мені, нагадуватимуть, що прекрасність існує, і вона не залежить від трендів чи віку, чи навіть від нового айфона. Не залежить від того, чи твій чоловык - Бред Пітт, чи чувак з Glovo, а чи взагалі ніхто. Тому якщо ви любите скандали про домагання в стилі Ванштейна і красиві історії про життя телезірок – дивіться «Ранкове шоу». А якщо хочете почати рік з впевненості в собі – купіть собі нові штани. Працює, перевірено. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація