Американський стиль в дизайні будинку і квартири: 5 головних правил

Американський стиль в дизайні будинку і квартири: 5 головних правил

Фото: Credits

У подібних інтер'єрах кухня, їдальня, вітальня, коридор об'єднані в єдиний простір.

Американський стиль в інтер'єрі — це насамперед елегантність, простір, багато світла, ніжні відтінки і комфорт. Зародився він завдяки змішанню раннього стилю перших переселенців-фермерів і розкішного колоніального інтер'єру багатих вихідців із Європи.

Такий дизайн має дуже манірний і респектабельний вигляд, завдяки різним елементам, які привнесли в нього переселенці із різних країн. Але найбільший вплив, звичайно ж, надали емігранти зі старої Англії. В Америці їхній консерватизм набув  милішого і простого вигляду. Фермерські будинки будувалися з урахуванням простору і практичності, тому меблі були масивними, затишними, зручними, робилися своїми руками. Для прикраси інтер'єру використовувалися різні візерунки і речі, також зроблені вручну.

Сьогодні цей стиль інтер'єрів один з найпопулярніших в світі. Ним можна оформити як будинок, так і міську квартиру, а на що звернути увагу під час планування подібного інтер'єру, ми вам розповімо на прикладі п'яти найпопулярніших правил.

1. Зонування

Традиційно в інтер'єрах подібного плану використовують максимально мало перегородок. В основному кухня, вітальня і передпокій часто об'єднані в один простір і зоновані. На кухні можна зустріти стіл-острів і величезний обідній стіл.

Відкрите планування має на увазі те, що велика сім'я збирається в одному просторі і проводить максимально багато часу разом. Столові, кухні і передпокої часто відокремлені просто арками або колонами. Центральним елементом і прикрасою в таких інтер'єрах виступає красивий камін.

Ще одним із способів розширити простір є об'єднання туалету і ванної кімнати.

2. Меблі

Меблі в таких інтер'єрах досить масивні. Цей прийом використовується з тієї самої причини, що і об'єднаний простір, — щоб розмістити якомога більше близьких і рідних. Тому, якщо простір дозволяє, в вітальні можна використовувати два дивани, розташувавши їх один навпроти іншого або диван і крісла. У центрі повинен бути невеликий журнальний столик, на який зручно поставити чашку з чаєм або покласти книжку.

У спальнях традиційно ставлять ліжко з узголів'ям і високим матрацом. Але, незважаючи на масштабність, меблів не повинно бути багато і вони в жодному разі не повинні захаращувати простір.

Кухня повинна бути великою, з дерев'яними фасадами, островом, на якому часто встановлюють варильні панелі. Техніку іноді ховають в спеціальні ніші.

3. Освітлення

Джерел світла зазвичай в подібних інтер'єрах має бути багато. Наприклад, можна використовувати торшери, настільні лампи, величезні розкішні люстри. Світло допомагає зонувати простір, додати затишку. Більш того, безліч джерел світла допомагають максимально освітити величезне приміщення вітальні.

4. Колірна гама

В американських інтер'єрах рідко використовуються темні тони, частіше вони світлі, затишні. Стіни в основному фарбують в білі відтінки або максимально світлі і наближені до них кольори. Але додаткові елементи декору повинні бути спокійних природних тонів: фісташки, теракотового, коричневого, синього, сірого.

5. Текстиль і декор

У цьому інтер'єрі велика увага приділяється текстильним виробам. Вони повинні бути натуральними, часто шиються на замовлення. Завжди актуальний вигляд в американському стилі матимуть скатертини на столах, чохли на стільцях, портьєри на вікнах. Обов'язково в інтер'єрі повинно бути багато подушок.

З декору в основному використовують книжки, вази, столики, свічки. Також можна зустріти пледи і, звичайно ж, фотографії в рамках на каміні і на стінах.

Читайте також: Як оформити будинок в стилі прованс: 7 простих правил

Повʼязані теми:

Наступна публікація