Дзеркала: народні прикмети та коментарі психолога

Дзеркала: народні прикмети та коментарі психолога

Фото: www.credits

Напевно, жоден інший предмет інтер'єру не обріс такою кількістю народних прикмет і повір'їв, як дзеркало. Чи має під собою хоч якесь наукове підґрунтя вся ця концентрована народна мудрість, і якщо так, то яке?

Дзеркало тріснуло

Прикмети, пов'язані з дзеркалами, передаються з покоління в покоління, і кожен з нас їх прекрасно знає. Утім, давайте пригадаємо деякі з них:

якщо в будинку хтось помирає, дзеркала закривають тканиною або тюлем, щоб небіжчик не повернувся і не забрав живих;

якщо дзеркало тріснуло або – не дай боже! – розіб'ється, на його господарів чекають великі неприємності, аж до тяжкої хвороби або смерті їх самих або когось із близьких родичів;

у надколоте дзеркало або дзеркало з потемнілою і обсипаною амальгамою взазирати не можна – це обіцяє великі неприємності;

дзеркало не можна протирати папером – це призводить до сварок і збитків;

краще не тримати в будинку дзеркало, що відбивало страждання – наприклад, що висіло в кімнаті, де хтось хворів або помер.

Фото: East News

Зовнішній світ – відображення внутрішнього світу

Так вже ми влаштовані, що наша підсвідомість все транслює зсередини – назовні. Якщо у нас всередині конфлікт, його відображення ми будемо бачити навколо себе в реальному світі. Кожен з нас не раз помічав, що багато чого залежить від нашого настрою: якщо ми встали не з тієї ноги, то, здається, що весь світ налаштований проти нас, якщо ми перебуваємо в піднесеному настрої, то навіть найбезнадійніші обставини складаються вдало, а всі без винятку люди прихильні до нас.

Саме на цій особливості нашої психіки ґрунтуються як різноманітні тести, так і абстрактний живопис – в одних і тих самих плямах і карлючках кожен з нас, залежно від свого внутрішнього стану, бачить щось своє. З усього розмаїття навколишнього світу ми вибираємо тільки те, що відповідає нашому настрою.

І підсвідомість з підсвідомістю говорить

Фото: East News

Коли ми дивимося в дзеркало, наша підсвідомість бачить там не нас, а своє власне відображення. Якщо ми відчуваємо радість і спокій, то залишаємося задоволеними тим, що бачимо, якщо ж наш стан не ідеальний, відбувається потужне внутрішнє програмування. А оскільки в цей час підсвідомість безпосередньо спілкується з підсвідомістю, ми жодним чином не можемо втрутитися в їхню "розмову". Наприклад, в різні дні ми можемо або дуже подобатися, або категорично не подобатися собі в дзеркалі, хоча жодних кардинальних змін у нашій зовнішності за цей період не сталося.

"Щось я сьогодні така неуважна!"

Якщо з нами щось не так, це, зазвичай, говорить про те, що якась не найдобріша наша сутність – назвемо її субособистістю – активізувалася і диктує нам свій світогляд і настрій. Тому в такі дні ми часто говоримо: "Мене розлютили" або: "щось я сьогодні сама не своя". Це значить, що якась субособистість потіснила нас, зайнявши в нашій підсвідомості більше місця, ніж зазвичай, і змушує танцювати під свою дудку.

Наприклад, будучи зібраними і дисциплінованими, в такий день ми все забуваємо, у нас все падає з рук, загалом, як казала незабутня донна Роза д'Альвадорес: "щось я сьогодні така неуважна!" Внаслідок цієї самої неуважності ми вирушаємо на іспит без заліковки, а на вокзал – без квитка на поїзд. Ось тут і приходить на допомогу народна прикмета, можна навіть сказати, ритуал: всі знають, що, повернувшись додому за забутим, потрібно обов'язково подивитися в дзеркало і... показати собі язика або ніс, якщо вам так більше подобається. Посміявшись із субособистості, що дестабілізує ваш стан, ви показуєте, що зовсім її не боїтеся, і – повертаєтеся в себе.

Фото: East News

"Любе дзеркальце, скажи!"

Про зв'язок дзеркал з підсвідомістю люди знали завжди і часто ним користувалися, причому не тільки втілюючи свій безцінний багатовіковий досвід в прикмети і повір'я, а й ворожачи на долю і судженого. Дивлячись у дзеркальце, красні дівиці в стародавні часи з'єднувалися зі своєю глибинною сутністю, яка знає відповіді на всі запитання. В результаті в дзеркалі з'являлась "картинка" – зображення з підсвідомості, що відповідає на поставлене запитання. Тож побачити за допомогою такого ворожіння свого судженого цілком реально, і нічого спільного з магією це дійство не має.

Оскільки дзеркала відіграють дуже важливу роль в нашому житті, шанувати їх і доглядати за ними потрібно відповідно – часто мити і витирати сухою м'якою тканинною серветкою. Якщо ж ви впевнені, що дзеркало накопичило негативну енергію – наприклад, у нього подивилася нехороша людина – протріть його соляним розчином, побризкайте його свяченою водою і поставте поруч з ним запалені свічки. Будь-який з цих способів нейтралізує негативну енергетику, а всі разом вони практично всесильні.

За допомогу у розкритті теми дякуємо вчителю з багаторічною практикою, майстру, що володіє стародавніми енергетичними техніками і знаннями, пройшла навчання в Університеті "Єдності" в Індії, Діані Щербанській.

Олександра Волошина

Повʼязані теми:

Наступна публікація