Рослини для темних кімнат: які вибрати і як їх доглядати

Рослини для темних кімнат: які вибрати і як їх доглядати

Рослини для темних кімнат: які вибрати і як їх доглядати / Фото: Credits

Навіть найтемніші кути вашого будинку можуть стати місцем процвітання кімнатних рослин.

Якщо ви досі вважаєте, що кімнатні рослини можна вирощувати тільки в добре освітлених приміщеннях, вам доведеться попрощатися з цією помилкою.

Сайт Happy Houseplants, який спеціалізується на продажі домашніх рослин, опублікував всеосяжний посібник, що розкриває секрети вирощування кімнатного саду в приміщеннях з мінімальним природним освітленням. Він містить практичні поради та ретельно підібраний список рослин, які зроблять вашу темну кімнату пишною оазою.

Вибір рослин

Вибирайте тінелюбні сорти. Купуйте рослини, які природно розвинулися і будуть процвітати в тіні. Такі види, як папороті, певні пальми та спатифілуми є чудовим вибором.

Поливання

Рослини для темних кімнат: які вибрати і як їх доглядати / Фото: Credits

Уважно стежте за поливанням. У темних кімнатах, як правило, нижчий рівень вологості, а це означає, що вашим рослинам потрібно менше води. Дайте верхньому шарі  ґрунту висохнути перед поливом та розгляньте можливість використання вимірювача вологості для точності.

Повертання горщиків

Повертайте рослини. Боріться з нерівномірним зростанням, періодично повертаючи рослини. Це гарантує, що всі боки отримають свою справедливу частку світла, сприяючи збалансованому розвитку.

Освітлення

Інвестуйте у освітлення для рослин. Якщо у темній кімнаті не вистачає природного світла, розгляньте можливість встановлення штучного освітлення для рослин. Світлодіодні або флуоресцентні лампи можуть імітувати сонячний спектр та забезпечувати необхідну енергію для зростання рослин.

Рослини для темних кімнат: які вибрати і як їх доглядати / Фото: Credits

Ґрунт

Виберіть правильний ґрунт: вибирайте добре дренований ґрунт, щоб запобігти заболоченню, яке може пошкодити коріння рослин. Аерація має вирішальне значення для здоров'я коріння, особливо за нестачі сонячного світла.

Види рослин

Сансев'єрія / Фото: Credits

Сансев'єрія. Відома своєю стійкістю, рослина «зміїний язик» легко адаптується до умов слабкого освітлення. Це фантастичний очисник повітря, що вимагає мінімального догляду.

Заміокулькас / Фото: Credits

Заміокулькас. Він — чемпіон зі слабкого освітлення, може похвалитися блискучим темно-зеленим листям, яке процвітає навіть у темних приміщеннях. Його витривалість робить його ідеальним вибором для новачків.

Філодендрони / Фото: Credits

Філодендрони. Завдяки безлічі різновидів філодендрони універсальні та можуть адаптуватися до умов слабкого освітлення. Листя у формі серця і ліани, що стелиться, роблять їх естетичним доповненням до будь-якого простору.

Спатіфілум

Спатифілум. Він привносить елегантність у темні кути своїми яскравими білими квітами. Крім естетики, це виняткова рослина для очищення повітря, яка переносить слабке освітлення.

Хлорофітум / Фото: Credits

Хлорофітум. Відома своїм вигнутим, схожим на павуків листям, ця рослина стійко і ефективно видаляє токсини з повітря. Воно цвіте за непрямого світа, що робить її ідеальним для темніших приміщень.

Ви можете перетворити свою темну кімнату на квітучий сад із правильними рослинами та знаннями. Так що дозвольте листю висвітлити ваш простір і оживити ваш будинок, довівши, що навіть тіні не можуть затьмарити красу природи.

Читайте також:

Кімнатні рослини покращують фізичне і психічне здоров'я

Кімнатні рослини покращують фізичне і психічне здоров'я

Повʼязані теми:

Наступна публікація