Як надовше зберегти свіжість бананів

Як надовше зберегти свіжість бананів

Як надовше зберегти свіжість бананів / Фото: Credits

Лише декілька простих дій допоможуть зберегти банани свіжими та твердими довше на цілий тиждень.

Якщо пригадати інформацію про те, що банани не можна тримати в холодильнику, з'ясується, що це не зовсім правда. Хоча вони можуть втратити свій яскраво-жовтий колір, не варто поспішати викидати їх на смітник. На сторінці Express поділилися цікавою і корисною інформацією як зберегти свіжість ваших бананів, щоб вони залишалися ароматними та апетитними якомога довше.

Поклавши жовті банани до холодильника, ви можете сповільнити їхнє швидке дозрівання, навіть якщо зовнішня оболонка набуде дещо іншого кольору й відтінку. Якщо ви почистите коричневу шкірку банана наступного тижня після купівлі, то, наприклад, побачите, що всередині він буде твердішим, ніж його "брати й сестри", які зберігалися за кімнатної температури, та й смак він матиме чудовий.

Інакше кажучи, якщо вас не лякає дивний відтінок шкірки, ви можете охолоджувати банани одразу після того, як вони втратили свій зелений відтінок. Але цей метод не є універсальним рішенням. Якщо ви покладете ще зелені банани до холодильника, ви зупините їхнє дозрівання. Вони не стануть солодкими та смачними, так і залишившись зеленими.

Замість того, щоб зберігати банани разом з рештою фруктів, тримайте їх окремо на кухонній поверхні, поки вони не пожовтіють. Потім покладіть їх до холодильника, щоб подовжити термін зберігання на тиждень.

Цікаво, що зберігання бананів разом з іншими фруктами може їх зіпсувати. Банани, як і багато інших фруктів, виробляють гормон росту під назвою етилен. Він сприяє дозріванню плодів, але також може прискорити процес дозрівання сусідніх плодів. Коли ви зберігаєте разом багато фруктів, які виробляють етилен, усі вони починають дозрівати швидше.

Якщо ви хочете зберегти банани свіжими у вазі з рештою фруктів, спробуйте загорнути плодоніжку в харчову плівку. Це має перешкодити виробленню газоподібного етилену. Інший варіант – повісити банани на гачок над вазою з фруктами. Це дозволить повітрю циркулювати та запобігне руйнуванню фруктів етиленом.

Якщо ваші банани дуже переспіли і ви не хочете їх уже їсти, просто наріжте їх і заморозьте. Згодом ви зможете зробити з них смузі, морозиво або банановий хліб.

Читайте також:

Ароматні бананові вафлі на сніданок – Рецепти Сніданку з 1+1

Ароматні бананові вафлі на сніданок – Рецепти Сніданку з 1+1

Повʼязані теми:

Наступна публікація