Сушіть трави, експериментуйте зі смаками та насолоджуйтеся літнім ароматом навіть у зимовий період.
На сторінці gardenaryco розповіли, як зберегти літні трави, щоб насолоджуватися їхніми смаками та корисними властивостями весь рік до наступного врожаю.
Навіщо сушити трави
Сушіння трав – це простий спосіб зберегти їхній унікальний смак і аромат, адже вони зберігають більшість вітамінів та антиоксидантів, можуть зберігатися кілька місяців у сухому та прохолодному місці. Ви завжди можете додати їх до супів, салатів, соусів і десертів, щоб надати їм нових відтінків смаку, чи просто заварювати чаї.
Як правильно сушити трави
- Збір трав. Почніть зі збору свіжих трав з вашого саду чи просто купіть їх на ринку. Ви можете обрати такі трави, як календула, ромашка, лаванда, орегано, розмарин, шавлія, чебрець тощо.
- Підготовка. Акуратно промийте зібрані трави під проточною водою, щоб видалити бруд і комах. Обережно висушіть їх паперовим рушником або дайте воді стекти.
- Сушіння. Складіть трави в пучки (по кілька стебел у кожному) і зв’яжіть їх ниткою. Повісьте пучки в сухому, темному та прохолодному місці. Важливо, щоб приміщення добре провітрювалося. Залиште трави висихати на 2-3 тижні.
- Зберігання. Коли трави повністю висохнуть, ви можете подрібнити їх у ступці або ножем. Перекладіть сушені трави до скляних банок з герметичною кришкою з темного скла. Зберігайте в темному сухому місці.
Поради:
- Можете наклеїти етикетки на банки, щоб знати, які трави зберігаються всередині.
- Хоча сушені трави можуть зберігатися кілька місяців, краще використати їх протягом року.
Літо дарує багатий врожай ароматних трав, тож не дозволяйте цим смачним рослинам даремно пропасти в зимові місяці.
Читайте також:
- Топ-4 способів ідеального приготування яєць: поради кухарки
- Як садити часник, щоб мати гарний врожай
- На 7 днів довше: як зберегти свіжість нарізаного авокадо