У якому віці варто починати догляд за шкірою обличчя

У якому віці варто починати догляд за шкірою обличчя

Фото: www.credits

Є прислів'я: "Бережи сукню знову, а честь змолоду". Те саме можна сказати і про нашу зовнішність. Якщо стежити за шкірою, поки вона ще молода, можна надовго зберегти свою красу і молодість. І в цьому допоможуть поради косметолога "Студії молодості" Олександри Чернявської.

Простіше підтримувати свою шкіру в ідеальному стані, ніж потім боротися з проблемами, деякі з яких подолати не вдасться. І підтримувати красу шкіри потрібно вже в 25 років.

Через що старіє шкіра

Після 25 років всі активні процеси в організмі починають знижуватися. Погана екологія, неправильне харчування, нестача свіжого повітря, стреси, шкідливі звички, постійне сидіння біля комп'ютера – все це призводить до пересушування шкіри, її старіння, з'являються мімічні зморшки. Часто причиною передчасного старіння шкіри є неправильний догляд. Наприклад, зловживання спиртовими тоніками або косметикою для проблемної шкіри.

В умовах косметичного салону

До 25 років догляд за шкірою обмежується чищенням (особливо в перехідний підлітковий період), масками, домашнім доглядом. Після 25 років шкіра вже не так потребує чищення, але вироблення колагену починає знижуватися, і цей процес вже потрібно стимулювати. Найкраще це можна зробити за допомогою масажу обличчя. Масаж потрібно робити курсами по 10 процедур через день або щодня, повторюючи за можливості кожні півроку. Масаж дозволяє зберегти шкіру в незмінному стані протягом тривалого терміну, навіть не вдаючись до апаратних методик. У деяких жінок з багатьох причин вже в 25 років є вікові зморшки. Їх теж можна розгладити за допомогою курсових масажів.

Термоліфтинг – апаратна процедура, що стимулює вироблення колагену, яку можна виконувати і для молодої шкіри. Для цього в апараті виставляється програма Young skin (від 25 до 35 років).

Пілінги – залежно від типу шкіри.

Догляд в умовах косметичного кабінету косметолог підбирає з урахуванням типу шкіри.

Домашній догляд

Для домашнього догляду краще користуватися професійними косметичними засобами, які можна придбати в салонах або на спеціалізованих виставках. Вибирати засоби потрібно залежно від типу шкіри і в жодному разі не користуватися косметичними засобами Antiage (для віку 40+), що містять речовини сильної дії. Перед застосуванням засобів краще проконсультуватися з косметологом, який розпише курс застосування косметики. Важливо виділити два основних моменти:

Крем під очі обов'язковий. Наноситься він двічі на день починаючи з 22 років. Шкіра тут дуже тонка і суха, потребує захисту і зволоження. Під очима дуже часто з'являються набряки, особливо у людей, схильних до набряклості. Шкіра в такому разі розтягується, і можуть з'являтися зморшки. Після 25 років це може бути крем Q10 або "Зволоження", а також крем із вмістом гіалуронової кислоти.

Крем для обличчя – двічі на день. Вранці більше підійде зволожувальний, увечері – жирний живильний. Поділ на "ранковий" та "вечірній" крем швидше умовний, і живильним кремом можна користуватися й уранці, й увечері. Але вранці його краще наносити в невеликій кількості на вологу шкіру, а ввечері – на суху.

Правила вмивання

Жодного мила! Мило знімає захисний pН шкіри, сушить, порушує роботу сальних залоз. Для вмивання рекомендується користуватися спеціальними гелями для вмивання, пінками, молочком. Якщо використовувати для вмивання молочко, можна взагалі не користуватися водою (що за якості води з крана теж небажано). Потім достатньо протерти шкіру тоніком. Корисно вмиватися кубиками льоду, заваривши попередньо ромашку або календулу. Важливо пам'ятати, що вмивання льодом не підходить для проблемної шкіри і в разі внутрішніх висипань. Також пам'ятайте, що льоду не можна використовувати надто багато, щоб від холоду не запалилися гайморові пазухи.

Увага! Не можна використовувати тоніки, що містять спирт і кислоти.

Пілінг і маски. Краще за все звернутися до косметолога, щоб він склав схему для домашнього догляду з урахуванням особливостей вашої шкіри. Але є деякі моменти, обов'язкові для всіх. Пілінг проводиться не частіше ніж раз на тиждень і не рідше 1 разу на 10 днів. Ліпше за все використовувати засоби для поверхневого пілінгу (наприклад, гамаш), які не травмують епідерміс. Починати робити пілінги можна вже від 22-23 років. Після пілінгу рекомендується зробити зволожувальну, живильну, жирну маску.

Якщо ви не впевнені, чи підходить вам новий косметичний засіб, нанесіть трохи на руки, шию і область декольте і подивіться на реакцію шкіри.

Тетяна Корякіна

Дякуємо за допомогу в підготовці матеріалу косметологу "Студії молодості" Олександрі Чернявській, studiamolodosti.com.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація