Кавітація – метод позбутися жирових відкладень

Кавітація – метод позбутися жирових відкладень

Фото: Credits

Наразі існує безліч способів позбавитися жирових відкладень. Ультразвукова кавітація – один з ефективних методів зробити своє тіло стрункішим.

Що це за метод

Кавітація – це метод ультразвукової безопераційної ліпосакції. Це апаратний метод. Через датчики апарату проходить потужна ультразвукова хвиля, яка руйнує жирові клітини. При цьому ультразвук руйнує клітинну мембрану, жир під тиском перетворюється на рідину і виводиться з організму через нормальний метаболічний процес.

З чим може впоратися кавітація

Метод ультразвукової кавітації дозволяє позбутися целюліту та зменшити жирові відкладення, впоратися з в'ялою і обвислою шкірою, сприяє вирівнюванню силуету. Також метод використовується під час реабілітації після ліпосакції. Ефект від ультразвукової ліпосакції – зменшення локальних жирових відкладень на боках, складках живота, стегнах – так звані "вушка".

Протипоказання до кавітації:

вагітність, годування грудьми;
наявність ран на шкірі;
цукровий діабет у стадії декомпенсації;
хронічні інфекційні захворювання;
онкологічні захворювання;
наявність кардіостимуляторів;
захворювання нирок і печінки (гепатити B і C, жовчокам'яна хвороба);
металеві імплантати.

Існують також зони, які не можна обробляти за допомогою кавітації. Це проекції суглобів, гінекологічних органів, життєво важливих органів (серця, легень).

Є побічні ефекти

Процедура ультразвукової кавітації, як правило, відбувається безболісно. Єдиним дискомфортом може бути шум у вухах через вплив ультразвуку. Однак не слід забувати, що під час виведення жирових клітин з організму посилюється навантаження на печінку, жовчний міхур і шлунково-кишковий тракт. Для того, щоб зменшити це навантаження, необхідно дотримуватися всіх рекомендацій фахівця.

Підготовка до процедури:

за 3 дні до процедури не слід вживати жирну, смажену, гостру їжу;
за 3 дні не можна вживати алкоголь;
за 3 дні до процедури слід вживати велику кількість води;
за годину до процедури потрібно випити 1 літр води.

Як відбувається процедура

Процедура кавітації виконується в місцях локальних жирових відкладень. При цьому через датчики проходить ультразвукова хвиля. Залежно від зони дії процедура може тривати від 10 до 40 хвилин.

Скільки потрібно процедур

Незначний результат може бути видно вже після першої процедури. Але це можливо також і внаслідок виведення зайвої рідини з організму за допомогою лімфодренажного масажу. В середньому потрібно 4-8 процедур – залежно від ступеню жирових відкладень.

На додачу до методу кавітації

Важливо розуміти, що ультразвукова ліпосакція – це лише допоміжний метод. Його треба поєднувати з дієтою, не їсти смаженої і жирної їжі. Також необхідно випивати чистої води мінімум 1,5 літра на день. На додачу до кавітації також рекомендується зробити курс лімфодренажного масажу, оскільки руйнування жирової тканини вимагає виведення жирових клітин з організму. Це можливо як за допомогою ручного лімфодренажного масажу, так і вакуумно-роликового масажу, а також пресотерапії (якщо немає протипоказань).

Яка альтернатива кавітації

Дуже зарекомендувала себе антицелюлітна мезотерапія за допомогою ліполітиків – препаратів, що стимулюють руйнування жирових клітин. До цього методу краще вдаватися, якщо необхідно прибрати жирові відкладення в місцях, де кавітація не показана. Наприклад, внизу живота або на жирових складках, що нависають над колінними чашечками.

Дякуємо за допомогу в підготовці матеріалу лікарці косметологині-естетистці (дерматологині) Центру лазерної косметології "Лазерхауз" Олесі Студзінській, laserhouse.com.ua.

Корякіна Тетяна

Наступна публікація