Насіння льону: новий тренд в харчуванні для стрункої фігури

Насіння льону: новий тренд в харчуванні для стрункої фігури

Фото: Getty Images

Як правильно вживати насіння льону для схуднення.

Лляне насіння – новий тренд в харчуванні. Його додають у хліб, каші і посипають ним салати. І не тільки для того, щоб надати естетичного вигляду страві, але і примножити її корисні цінності. Адже ці дрібні зернята містять в собі безліч корисних речовин. За це його ще називають суперфудом.

Однак загальна вітамінізація організму – це не єдина причина популярності насіння льону. Дієтологи відзначають, що ці зерна допомагають в боротьбі із зайвою вагою. Але щоб лляна дієта дійсно мала ефект, пропонуємо вам звернути увагу на те, як правильно вживати насіння льону.

Перше – потрібно правильно його вибрати. Лляне насіння краще купувати в упаковці, а не розсипом. Найголовніше – не купуйте перемелене: після подрібнення, з нього починає виділятися масло, яке швидко окислюється і вже через тиждень суміш починає гірчити. Тому подрібнюйте насіння перед вживанням.

Як правильно вживати насіння льону для схуднення:

Оскільки їсти насіння льону у сухому вигляді складно, дієтологи рекомендують додавати до їжі. Посипайте цілим або меленим лляним насінням пластівці, вівсянку, йогурти, кефір, сир, салати або бутерброди.

Насіння льону – чудовий замінник яєць у випічці. Лише одна столова ложка лляного борошна, змішана з трьома столовими ложками води, дорівнює одному курячому яйцю. Також можна додавати насіння в блендер, коли готуєте смузі. Завдяки високому вмісту клітковини і корисних жирів відчуття ситості триватиме довше.

Для комплексного очищення організму фахівці рекомендують кілька днів поспіль приймати відвар з льону натщесерце.

Як заварити і пити насіння льону для схуднення:

Відвар готується з однієї столової ложки насіння льону. Залийте її окропом і поставте на невеликий вогонь на пів години. За текстурою такий відвар нагадує кисіль. Вживати варто не більше 250 мл на день.

Якщо пити такий відвар протягом двох тижнів, як приємний бонус, ви отримаєте сяйливу шкіру без недоліків і висипань.

Чітайте також: Здоров'я або фігура: 8 корисних продуктів, від яких можна погладшати

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація