Під час карантину через вимушений малорухливий спосіб життя легко набрати зайву вагу.
Тому, щоб не погладшати на карантині, якщо і є десерти, то низькокалорійні. Рецептами корисних і низькокалорійних десертів поділилася фітнес-тренерка Марина Булах, спортклуб Geliar GYM.
"Рафаелло" з сиру
Для тих, хто вважає щоденний калораж і КБЖВ: білки – 15,6 г; жири – 17,4 г; вуглеводи – 5,8 г. Калорійність – 242 ккал на 100 р.
Інгредієнти (на 10 штук):
сир 5-10%-ї жирності - 150 г
мигдаль – 20 г
кокосова стружка – 30 г
цукрозамінник (стевія, фитпарад) – за смаком
Приготування
Додати в сир цукрозамінник, змішати до однорідної маси. Зліпити сирні кульки, додаючи в кожну одну мигдалинку. Обваляти кульки в кокосовій стружці. Поставити в холодильник на кілька годин.
Низькокалорійні сирники
КБЖВ: білки – 16,6 г; жири – 2,2 г; вуглеводи – 9,7 г. Калорійність – 126 ккал на 100 гр.
Інгредієнти:
сир 5%-ї жирності – 200 г
білок великого яйця – 1 шт.
вівсяне борошно або клітковина – 2 ст. л.
цукрозамінник (стевія, фітпарад) – за смаком
кориця, ваніль за смаком
Приготування
Змішати всі інгредієнти до однорідної маси. Викладаємо отриману масу в "ковбаску", нарізаємо на порції, з яких формуємо сирники. Обсмажуємо на антипригарній сковороді без олії або запікаємо в духовці.
Кекс в кухлику
КБЖВ: білки – 7 г, жири – 4 г; вуглеводи – 23 г. Калорійність – 136 ккал на 100 р.
Інгредієнти на 2 порції:
яйце – 1 шт.
банан – 1 шт.
нежирний йогурт – 100 г
вівсяне борошно (перемелені вівсяні пластівці) – 3 ст. л.
цукрозамінник (стевія, фітпарад) – за смаком
кориця, ваніль за смаком
Приготування
Збити яйце виделкою, додати до нього банан, розім'яти його. Додати йогурт. Збити все до однорідної маси. Додати вівсяну муку. Все перемішати. Отримане тісто розкласти у дві керамічні формочки (або кухлики) не до самих країв. Готувати у мікрохвильовій печі 3 хвилини. Готові кекси можна прикрасити ягодами або розтопленим гірким шоколадом.
Як зменшити калорійність будь-яких десертів:
використовувати цільнозернове борошно замість пшеничного;
використовувати цукрозамінники і натуральні підсолоджувачі;
солодкі фрукти замінювати ягодами;
частину використовуваного борошна замінювати клітковиною (псиліумом);
використовувати йогурти, вершки і сир з низьким вмістом жиру;
зменшувати кількість цукру, додаючи для смаку в випічку ваніль, корицю та інші спеції;
жирні солодкі начинки десертів замінювати на кремові з йогурту або фруктове желе.
Читайте також: Як схуднути: 10 міфів про втрату ваги