Новий тренд в схудненні: дієта 16:8

Новий тренд в схудненні: дієта 16:8

Фото: Credits

Дізнайтеся, як скинути зайві кілограми за короткий термін.

Дієта 16:8 стала одним з найоригінальніших і найбільш безпечних методів схуднення. Дієтологи стверджують, що у разі  дотримання всіх правил цієї модної дієти, ви зможете швидко і ефективно позбутися зайвих кілограмів. Все про концепції, позитивні і негативні боки дієти - читайте далі.

Концепція дієти:

Дієта 16:8 не випадково отримала саме таку назву, адже якщо 16 і 8 підсумовувати, ми отримаємо 24 - саме стільки годин міститься у добі. Цифра 8 означає кількість годин, в які можна вживати їжу, а 16 - ті, в які потрібно утримуватися від приймання їжі. Протягом 8 годин людина може вільно вибирати продукти, які хоче з'їсти і отримувати довільну кількість калорій - це не вплине на кількість кілограмів, які будуть спалюватися. Тимчасові рамки приймання їжі людина вибирає сама - приміром, від 8 ранку до 5 вечора, з 12 дня до 8 вечора.

Читайте також: Дієта на вівсянці

Існує також кілька правил, які допоможуть поліпшити ефект дієти:

1. Робити ранкову зарядку від 5 до 8 хвилин. на день;

2. В дозволений час їсти корисну їжу, а також продукти, які допомагають спалювати жири: м'ясо птиці, яйця, горіхи, несолодкий йогурт, бобові тощо.

3. Споживати більше овочів і фруктів, а особливо червоні ягоди, цитрусові, багаті клітковиною і антиоксидантами (грейпфрут, апельсини), яблука, зелені овочі.

4. Обмежувати себе в фастфуді і іншій шкідливій їжі, багатій на транс-жири і «швидкі» вуглеводи.

Читайте також: Циклічне або інтервальний голодування: швидкий ефект без шкоди для здоров'я

Недоліки дієти:

Дієта 16:8 працює не у всіх. Іноді людям важко впоратися з великою перервою без їжі, і вони не можуть переносити голод. Крім того, дієта буде дійсно працювати для людей без порушення обміну речовин і проблем зі шлунком. За дослідженнями британських дієтологів дієта 16:8 має швидкісний ефект, однак потім можна набрати всі кілограми назад. Дієта буде справді ефективною, якщо з часом перетвориться на звичку і стане способом життя.

Читайте також: Як схуднути: 10 міфів про втрату ваги

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Схуднення та здорове харчування
Наступна публікація