Що змінити у харчуванні, щоб організм запрацював у режим максимального спалювання жиру: проста порада

Що змінити у харчуванні, щоб організм запрацював у режим максимального спалювання жиру: проста порада

Фото: www.credits

Режим максимального спалювання жиру — кетоз — передбачає перемикання організму зі спалювання жиру та цукрів, що отримуються ззовні, на спалювання власних запасів. Досягти кетозу, змінивши щоденне меню, цілком реально.

Про те, що потрібно змінити в своєму харчуванні, щоб запустити в організмі режим спалювання власного жиру, доктор Майкл Мослі розповів Еxpress.co.uk.

За словами лікаря, тіло зазвичай працює на жирі та цукрі, і коли у вас закінчуються запаси цукру через важкі вправи, голодування або низьковуглеводну дієту, ваше тіло перемикається в режим спалювання жиру. Кетодієта викликає кетоз, але його наявність не означає, що ви повинні дотримуватися кетодієти.

Від якої їжі ви повинні відмовитись, якщо хочете запустити кетоз

Головне відмовитись від солодкого та певних вуглеводів. Під час фази кетозу вам доведеться скоротити споживання таких продуктів, як рис та картопля. Видалення вуглеводів з раціону людини може бути важкою, але є способи знайти їм заміну.

Чим замінити рис та картоплю

Спробуйте перейти на рис із цвітної капусти. Цей продукт легко приготувати, насправді це просто подрібнена або натерта на тертці цвітна капуста. Але рис із цвітної капусти є чудовою альтернативою звичайному, бо містить набагато менше вуглеводів і набагато корисніший.

Його можна готувати до м'яса, риби чи птиці. Рис із цвітної капусти чудово поєднується із сирним соусом і може бути доданий у будь-які страви.

Читайте також:

Як схуднути після гормонального збою – поради гінекологині-ендокринологині

Як схуднути після гормонального збою – поради гінекологині-ендокринологині

Повʼязані теми:

Наступна публікація