Що скуштувати та що купити: Савва Лібкін розповів про кулінарні візитівки Одеси

Одеса – одна з перлин українського морського узбережжя, колоритне місто, в яке у вас немає шансів не закохатися.

Савва Лібкін розповів про кулінарні перлини Одеси

Савва Лібкін розповів про кулінарні перлини Одеси / © Credits

В Одесі ви побачите чудову архітектуру та історичну спадщину країни, познайомитеся з гарними людьми та насолодитеся безкрайніми морськими просторами. І що точно не має пройти повз вас – це її неповторний смак.

Відомий одесит Савва Лібкін поділився власними думками щодо того, що варто спробувати та обов'язково скуштувати в Одесі, щоб відчути її на смак і, можливо, забрати з собою додому її часточку.

7 найголовніших закусок одеської кухні:

  • шийка;

  • тюлька;

  • форшмак;

  • фарширована риба;

  • дунайка з молодою картоплею та кримською цибулею;

  • солодкий перець із бринзою;

  • салат з мікадо.

25 основних товарів одеської кухні:

  • камбала і глось;                        

  • тюлька і пузанок;

  • мідії;

  • дунайка;                   

  • бичок-батіг;

  • барабулька;

  • сарган;

  • раки;                      

  • рачки;

  • щуча ікра;

  • бринза овеча молода;

  • бринза молода й витримана;

  • томати Мікадо;

  • бичаче серце;

  • картопля молода;

  • баклажани;     

  • перець Білозірка;

  • картопля "сорокаденка" і Роксолана;

  • огірок Роднічок;

  • біла черешня;                   

  • слива Венгерка;        

  • ягнятина;       

  • телятина;                      

  • кавун херсонський;   

  • червона кримська цибуля.

Отже, наступного разу, коли ви вирішите завітати до Одеси, хапайте цей список порад – і хай ваша поїздка стане справжнім гастротуром.

Читайте також:

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie