Що скуштувати та що купити: Савва Лібкін розповів про кулінарні візитівки Одеси
Одеса – одна з перлин українського морського узбережжя, колоритне місто, в яке у вас немає шансів не закохатися.
Савва Лібкін розповів про кулінарні перлини Одеси / © Credits
В Одесі ви побачите чудову архітектуру та історичну спадщину країни, познайомитеся з гарними людьми та насолодитеся безкрайніми морськими просторами. І що точно не має пройти повз вас – це її неповторний смак.
Відомий одесит Савва Лібкін поділився власними думками щодо того, що варто спробувати та обов'язково скуштувати в Одесі, щоб відчути її на смак і, можливо, забрати з собою додому її часточку.
7 найголовніших закусок одеської кухні:
шийка;
тюлька;
форшмак;
фарширована риба;
дунайка з молодою картоплею та кримською цибулею;
солодкий перець із бринзою;
салат з мікадо.
25 основних товарів одеської кухні:
камбала і глось;
тюлька і пузанок;
мідії;
дунайка;
бичок-батіг;
барабулька;
сарган;
раки;
рачки;
щуча ікра;
бринза овеча молода;
бринза молода й витримана;
томати Мікадо;
бичаче серце;
картопля молода;
баклажани;
перець Білозірка;
картопля "сорокаденка" і Роксолана;
огірок Роднічок;
біла черешня;
слива Венгерка;
ягнятина;
телятина;
кавун херсонський;
червона кримська цибуля.
Отже, наступного разу, коли ви вирішите завітати до Одеси, хапайте цей список порад – і хай ваша поїздка стане справжнім гастротуром.
Читайте також: