Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Існують сотні різноманітних заправок для салатів – від класичних до найекзотичніших, але замало правильно їх приготувати, необхідно знати, які до чого підходять. Чимало дресингів, як нині іноді називають салатні соуси, є універсальними, але деякі найкращим чином підкреслять і нададуть вишуканості смаку певних продуктів. Ми підібрали популярні у всьому світі варіанти і з'ясували, в яких стравах вони найбільш смакують.

Універсальні заправки для салатів

 

 

заправка для салата_7

 

 

Класичний вінегрет

Збити 2 столові ложки червоного винного оцту, 2 чайні ложки гірчиці. Дрібка солі і чорний перець за смаком. Поступово додати від 70 до 120 мл склянки оливкової олії.

 

заправка для салата_6

 

Лимонно-бальзамічна

Збити 2 столові ложки бальзамічного оцту, одну - лимонного соку, 2 чайні - діжонської гірчиці. Сіль із перцем за смаком. Поступово додати 1/2 чашки оливкової олії і один роздавлений зубчик часнику.

Середземноморська

До класичного вінегрету додати половину склянки розкришеного сиру фета, кілька гілочок дрібно нарізаної петрушки, 1 чайну ложку сушеного орегано і помідор-сливку, нарізаний дрібними кубиками. Дати настоятися кілька годин. Ідеальний варіант для будь-яких салатів з морепродуктів.

Італійська

Запекти в духовці ½ склянки кедрових горіхів до золотистого кольору, приблизно 8 хвилин, поставити вичахати. У блендері змішати 1 стакан листя базиліка, смажені горіхи і зубчик часнику, приправити сіллю і меленим чорним перцем. Поступово вливати 100 мл оливкової олії і збивати до гладкості. Кедрові горіхи можна замінити волоськими, а олію – йогуртом, і вийде "білий і легкий" варіант.

"Цезар"

Змішати 1 яєчний жовток, 1 зубчик часнику, сік 1 лимона, трохи діжонської гірчиці і 4 анчоуси в блендері. Поступово додати половину склянки оливкової олії і трохи води. Насамкінець кинути жменю тертого пармезану.

Дресинги для літніх салатів з травами

 

 

заправка для салата_1

 

 

Лимонний

Збити сік з половини лимона, по 1 чайній ложці гострої гірчиці і лимонної цедри, половинку чайної ложки цукру і сіль за смаком. Потроху додати 1/2 чашки оливкової олії і кілька нарізаних стеблин кропу.

Маковий по-грецьки

Обсмажувати столову ложку насіння півхвилини на сухій сковороді. Збити в мисці з 3 столовими ложками яблучного оцту, ложкою меду і чайною ложкою гірчиці. Посолити за смаком. Поступово додати третину чашки оливкової олії. Це бездоганний варіант для салатів з селерою.

"Бістро"

Зробити заправку "класичний вінегрет", додати 70 грамів покришеного блакитного сиру, скибочку дрібно нарізаної копченої грудинки і кілька подрібнених стрілок зеленої цибулі.

Пряний медово-гірчичний

Змішати по 2 чайні ложки меду і діжонської гірчиці, сік і цедру половинки лимона й сіль. Поступово додати по 70 мл оливкової олії, присипати сушеним чебрецем і подрібненим свіжим чилі.

Соуси для теплих і картопляних салатів

 

 

заправка для салата_4

 

 

Італійський часниковий

Відрізати основу 1 головки часнику, збризнути її оливковою олією, загорнути в алюмінієву фольгу і смажити за температури 220° С до готовності, приблизно 20 хвилин. Дати охолонути, очистити. Зробити "класичний вінегрет", додати запечений і розім'ятий виделкою часник і 3 столові ложки тертого пармезану, а потім все разом збовтати.

Італійський вершковий

Змішайте 100 мл майонезу, 3 столові ложки червоного винного оцту, 2 столові ложки сметани і оливкової олії, 1 чайну - сушеного орегано, 1 зубчик часнику і трохи солі за допомогою блендера. Додайте жменю нарізаної петрушки.

Угорська суміш

Взяти по 70 мл оливкової олії і води, 3 столові ложки червоного винного оцту, по 2 ложки томатної пасти, кетчупу, одну -коричневого цукру і одну чайну - паприки. Приправити дрібкою меленого червоного перцю і сіллю за смаком.

Діжонський бра

Збити по 3 столові ложки діжонської гірчиці і білого винного або шампанського оцту, сіль і чорний мелений перець за смаком. Поступово додати 1/2 чашки оливкової олії і довести в процесорі до однорідності. Додати трохи сушеного чебрецю.

Заправки для макаронних і рисових салатів

 

 

заправка для салата_5

 

 

Вінегрет Шалот

За класичним рецептом "вінегрету" можна приготувати більш м'який і смачний варіант з додаванням 2 столових ложок нарубаної цибулі-шалот і білим оцтом замість червоного.

Вершково-бальзамічна

Зробити лимонно-бальзамічну заправку, додати 2 столові ложки майонезу, по 1/2 чайної - подрібненого часнику і цукру, кілька крапель білого винного оцту і 5 гілочок посіченої зелені кропу.

"Зелена Богиня"

Скласти в процесор очищений і нарізаний авокадо, по половині склянки майонезу, сметани і нарізаної свіжої зелені петрушки, 1 столову ложку соку лимона, 2 нарізані стрілки зеленої цибулі і 3 анчоуса. Збити до гладкості. Приправити сіллю і перцем.

"Тисяча островів"

Змішати по половині склянки майонезу і негострого кетчупу. Збити в чашовому блендері з нарізаною зеленою цибулею, подрібненим крутим яйцем, соком лимона і нарізаними половинками болгарських перців зеленого, червоного і жовтого кольору. Приправити декількома краплями соусу "Табаско". Також підходить для міксів з м'ясом.

Фермерський блакитний

Змішати чверть склянки сколотин і стільки ж сметани, 1/2 склянки покришеного блакитного сиру, сік 1/2 лимона, сіль і будь-який гострий перець за смаком. Цей варіант чудово підходить для зелених і теплих салатів

Заправки для м'ясних салатів

 

 

заправка для салата_3

 

 

Ковбойська

Збити половину чашки кефіру з чвертю склянки майонезу, невеликою кількістю яблучного оцту і часникового порошку і додати нарізану зелень петрушки та зеленої цибулі. Посолити і за бажання додати нарізаний тонкими смужками бекон.

Димне ранчо

В основному рецепті Ранчо необхідно замінити петрушку на кінзу, додати 1/2 чайну ложку меду і, головне, сильно обсмажений на сухій сковороді гострий перчик чилі, нарізаний смужками. Це чудове доповнення до композиції з копченостями, а також із квасолі.

"Сезам"

Збити 3 столові ложки кунжутної олії, 2 – яблучного оцту, 1 – коричневого цукру, і трохи тертого очищеного імбиру з третиною склянки олії. Щіпка солі і чорного перцю. Додати 2 чайні ложки розтертого в кавомолці насіння кунжуту і добре перемішати. Ідеально для салатів з качки і дичини.

Вершковий карі

Збити по третині склянки несолодкого йогурту і майонезу, сік половинки лимона, кілька дрібок порошку карі, трохи солі і меду. Гострий перець додавати за бажанням.

Софія Фарах

 

 

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції