5 рецептів "страшних" страв для вечірки на Геловін

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Якщо ви не хочете перед "страшною" вечіркою стояти день і ніч перед плитою і при цьому вразити і порадувати гостей, вам знадобляться експрес-рецепти надзвичайно "страшних" страв.

 

Хэллоуин-пати_4

 

"Криваві очі"

Очі монстрів – це мінімум інгредієнтів і максимум ефекту. А ще цю закуску можна зробити заздалегідь і заморозити до нагоди.

Час – 25 хвилин

Інгредієнти на 24 штуки:

1 скл. борошна

8 ст. л. вершкового масла

2 скл. сиру Чеддер

1 ч. л. меленої солодкої паприки

½ ч. л. солі

¼ ч. л. меленого чорного перцю

24 зелені оливки, фаршовані болгарським перцем

Змішати сіль, перець, паприку і борошно. Дуже холодне масло нарізати кубиками, сир натерти і помістити разом в кухонний комбайн з металевим лезом. Збивати і поступово всипати борошняну суміш в завантажувальний жолоб. Зупинити процес, щойно суміш загусне.

Для кожного вічка буде потрібно близько 1 чайної ложки тіста. Формувати його у вигляді кульки, в середину втикати по оливці, щоб була видна начинка, і викладати на деко, залишаючи по кілька сантиметрів навколо кожного вічка. Бажано, щоб "зіниці" з оливок дивилися вгору під невеликим кутом. Поставити деко на годину в холодильник. Духовку розігріти до 220°С, потім зменшити полум'я і випікати очі на середньому вогні 15 хвилин.

Якщо закуска була заморожена, то перед випічкою її потрібно розморозити.

Наша порада: подавайте закуску теплою.

 

кости

 

"Купа кісток"

Результат цього рецепта можна подавати окремо, а можна як хліб для супроводу інших страв. І ще хрусткі "кістки" легко перетворити на прикрасу інтер'єру!

Час – 30 хвилин

Інгредієнти на 12 порцій:

2 листки замороженого листкового тіста

2/3 скл. сметани

1/2 склянки майонезу

200 г блакитного сиру з цвіллю

Розігріти духовку до 180°С. Розпакувати і злегка розморозити листкове тісто. Порізати 3/4 тесту на смужки різноманітної довжини і ширини – це основа "кісток" різного розміру. Помістити смужки на деко з пергаментним папером. З решти тіста сформувати невеликі кульки і попарно приєднати їх до країв смужок, притискаючи на стиках.

Випікати 12-14 хвилин, перевернувши за цей час один раз, поки "кістки" не стануть світло-золотавого кольору. Дати охолонути протягом 2 хвилин, потім перекласти на блюдо, щоб охолодити.

Між тим з'єднати сметану, майонез і більшу частину сиру і добре перемішати. Кожну страву, призначену для кісток, посипати крихтою з решти блакитного сиру і доповнити ємністю з соусом.

Наша порада: залиште кілька "кісточок" для прикраси інтер'єру. Зв'яжіть кілька штук помаранчевими, ліловими або чорними стрічками і покладіть на найвиднішому місці.

 

Хэллоуин-пати_3

 

Мариновані "мізки"

Страва, яка навряд чи зацікавить справжніх зомбі, неодмінно справить враження на гостей. Тільки не забудьте заздалегідь приготувати заспокійливі краплі. Так, про всяк випадок.

Час – 25 хвилин

Інгредієнти на 12 порцій:

2 невеликі головки цвітної капусти

1/2 скл. червоного винного оцту

1,5 скл. білого винного оцту

1/2 скл. цукру

1/4 скл. солі

1/2 ст. л. чорного перцю

1/2 ст. л. насіння гірчиці

5 цибулин перлинних

Вимити кольорову капусту і помістити її цілком у 2 великі жароміцні скляні банки.

Налити у велику каструлю 6 склянок води і обидва види оцту, покласти цукор, сіль, перець, насіння гірчиці і цибулю. Довести до кипіння.

Акуратно залити цим окропом кольорову капусту, дати охолонути до кімнатної температури. Накрити банки кришками і поставити в холодильник. Маринад буде готовий вже на наступний день, але набагато смачнішим стане через тиждень.

Наша порада: для подачі зав'яжіть на кришках банок чорні банти і поставте їх в самому центрі столу.

 

Хэллоуин-пати_2

 

"Навала привидів"

Гості будь-якого віку можуть просто не повірити, що зграя примар приготована з картопляного пюре. І не виняток, що всі захочуть дізнатися, як їх робити.

Час – 1 година 45 хвилин

Інгредієнти на 12 порцій:

1,5 кг картоплі

100-150 г вершкового масла

250 мл молока

3 великих яєчних жовтки

насіння чорного або звичайного кмину або зіри

сіль і чорний мелений перець

Очистити і зварити на повільному вогні картоплю, потовкти її і дати злегка охолонути. Розтопити вершкове масло в молоці у невеликій каструлі на маленькому вогні і трохи остудити.

Розігріти духовку до 180°С. Вбити в суміш молока і масла жовтки, сіль і чорний перець і змішати на низькій швидкості блендером. З'єднати з картопляним пюре і як слід збити. Суміш повинна вийти пластичною, але досить щільною.

За допомогою кондитерського мішка висаджувати картопляний мікс на деко і формувати загострені гірки. Гарнірувати кожну "примару" 2 насінинами-"оченятами".

Випікати на середньому вогні, поки кінчики не зазолотяться, приблизно 20 хвилин.

Наша порада: краще подавати цю страву одразу з духовки, і вона має ідеальний вигляд на темному блюді.

Хэллоуин
Credits

Печиво "Павутинка"

Ну що за свято без солодощів? Поки любителі гострих у всіх сенсах відчуттів насолоджуються іншими закусками, ласуни, а також завсідники інтернету гідно оцінять веб-печиво.

Час приготування: 1 година

Інгредієнти на 24 печива:

3/4 скл. цукру

1/4 скл. рослинної олії

1/4 скл. сметани

1 ч. л. ванільного екстракту

3 яєчних білки

1/2 скл. борошна

1/3 ст. несолодкого какао

1/4 ч. л. солі

1/4 ч. л. розпушувача

Для глазурі:

1/2 чашки цукрової пудри

2,5 ст. л. молока

1 ч. л. несолодкого какао

Розігріти духовку до 180°С. Об'єднати перші 5 інгредієнтів в мисці, ретельно збити міксером на середній швидкості. Змішати борошно, 1/3 склянки какао, сіль і розпушувач, добре перемішати. З'єднати обидві суміші і вимісити тісто.

Викладати тісто на деко чайною ложкою, залишаючи достатньо місця навколо кожного печива – воно трохи розійдеться. Випікати близько 25 хвилин і після цього остудити поза духовкою.

З'єднати цукрову пудру, молоко і збити в чашевому процесорі на малій швидкості до однорідного стану. Полити глазур'ю кожне печиво, використовуючи всього 1/2 склянки. Додати в чашу міксера какао і збити глазур ще раз. Вилити її в кондитерський шприц і зробити на кожному печиві 4 концентричних какао-кола. Взяти ніж і провести ним, починаючи від центру печива, кілька смуг до краю, щоб вийшов візерунок у вигляді павутини.

Дати глазурі застигнути.

Наша порада: приготуйте печиво напередодні – полежавши, воно стане тільки смачнішим.

Хэллоуин
Credits

Софія Фарах

Залиште свій коментар

Вибір редакції