Перейти до змісту
5 салатів з помідорами, які ви ще не куштували

Це смачні та легкі в приготуванні салати.

Зазвичай, ми готуємо салати за простими та усім відомими рецептами. Але звичні всім помідори можна приготувати оригінально. Як саме, читайте далі.

Ми відшукали п’ять цікавих рецептів, які мають шанс з’явитись у записнику кожної господині.

Салат «Асоль»

Сыр
Getty Images/Fotobank

Інгредієнти:

Твердий сир - 50 г

Помідори - 2 шт.

Яйця - 2 шт.

Морква - 2 шт.

Зубчик часнику - 1 шт.

Майонез - 2 ст. л.

Петрушка для прикраси

Зелена цибуля для прикраси

Сіль за смаком

Як готувати:

1. Моркву і яйця відварити, сир натерти на тертці. Викласти нижнім шаром в салатниці.

2. Посолити за смаком і змастити невеликою кількістю майонезу.

3. Натерті на дрібній тертці яйця також викласти шаром.

4. Тертий сир змішати з пресованим часником. Залишити трохи тертого сиру для прикраси. Змішати його з чайною ложкою майонезу.

5. Викласти шаром сирну масу поверх яєць. Дрібними кубиками нарізати помідори і викласти зверху сиру. Прикрасити сиром, що залишився. Додати трохи майонезу. Салат прикрасити зеленню петрушки і зеленою цибулею.

Салат з помідорів з м'ятою

мята_3
Sunday Mirror

Інгредієнти:

Помідори - 500 г

М'ята (свіжа) - 1/2 пуч.

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Перець солодкий червоний - 1 шт.

Оливкова олія (для заправки) - 3-4 ст. л.

Лимонний сік

Сіль

Перець червоний пекучий

Як готувати:

1. Помідори нарізати шматочками.

2. Цибулю нарізати кільцями, посолити і залишити на 5 хвилин постояти. Потім додати до помідорів.

3. Перець нарізати півкільцями і теж додати до помідорів.

4. Додати нарізану м'яту.

5. Змішати лимонний сік, оливкову олію, сіль, щіпку червоного гострого перцю.

Салат «Гарний настрій»

кукуруза
Getty Images

Інгредієнти:

Перець болгарський - 1 шт.

Помідори - 2 шт.

Огірок (свіжий) - 1 шт.

Кукурудза консервована - 0,5 банки

Рослинна олія

Сіль

Мелений перець

Як готувати:

1. Овочі вимити й обсушити.

2. З огірків зняти шкіру і нарізати маленькими кубиками.

3. Болгарський перець та помідори нарізати маленькими кубиками.

4. Помідори і огірки скласти в салатницю, додати болгарський перець і консервовану кукурудзу.

5. Салат посолити і поперчити за смаком, перемішати і заправити олією.

Салат «Ацтек»

Авокадо_6
Getty Images/Fotobank

Інгредієнти:

Помідори - 0,5 кг

Огірки - 0,5 кг

Авокадо - 0,5 кг

Цибуля - 100 г

Лимон - 1/2 шт .

Оливкова олія - 60 мл

Сіль, перець за смаком.

Як готувати:

1. Помийте овочі та авокадо.

2. Очистіть цибулю, дрібно поріжте, покладіть в миску.

3. Авокадо розріжте навпіл, вийміть з плодів кісточки. Зробіть на м'якоті надрізи у формі решітки, прорізаючи її майже до самої шкірки. Виверніть половинки авокадо, одночасно відокремивши від шкірки кубики м'якоті. Покладіть кубики авокадо до цибулі.

4. Наріжте решту овочів кубиками приблизно такого ж розміру, як і авокадо, покладіть в миску з іншими інгредієнтами.

5. Приготуйте заправку, змішавши вичавлений з половини лимона сік, сіль, перець і оливкову олію. Влийте соус до продуктів в мисці, перемішайте і перекладіть закуску в салатницю.

Салат «Аннета»

помидоры и баклажаны, овощи
Credits

Інгредієнти:

Баклажан - 2 шт.

Оливкова олія - 2 ст. л.

Помідор - 3 шт.

Червона цибуля - 1 шт.

Лимон - 1 шт.

Петрушка

Часник - 2 зуб.

Сіль за смаком.

Як готувати:

1. Розріжте баклажани уздовж навпіл і викладіть на деко, застелене пергаментом.

2. Змастіть їх 1 ложкою олії і поставте в розігріту до 190 °C духовку на 20 хвилин.

3. Охолодіть запечені баклажани та очистіть.

4. Наріжте баклажани і помідори однаковими кубиками. Додайте до них дрібно нарізану цибулю, сік лимона, рубану петрушку, подрібнений часник, сіль і олію, що залишилася, і перемішайте.

Смачного!

Чітайте також: 5 оригінальних рецептів з буряка, про які ви не знали

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин