6 швидких рецептів для пікніка

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Для того щоб свято вдалося, краще підготуватися заздалегідь, звільнивши час на пленері для відпочинку, спілкування і насолоди смаками і запахами приготованих на вугіллі ласощів. Зробіть замість звичного набору різносолів незвичайні, але прості в приготуванні закуски, захопіть для них яскравий одноразовий посуд і серветки, подайте їх, поки не приготувалося м'ясо – і свято запам'ятається надовго, так само, як і ваша кулінарна майстерність.

Рулет з багета

пикник_2
Getty Images

Ця закуска – чудова альтернатива традиційним бутербродам: готується вона швидко, довго зберігає свіжість, а начинку можна змінювати навіть у межах одного "екземпляра".

Багет розрізати уздовж з одного боку і видалити м'якуш. З'єднати начинку з невеликою кількістю м'якушки і щільно укласти назад всередину. Загорнути багет в харчову плівку і покласти на холод, але не в морозильник. Коли він достатньо охолоне, розрізати його на порції і знову загорнути в плівку. Тепер хлібець достатньо розвернути і розкласти по тарілках. Просто і ефектно.

Варіанти начинок. Пропорції довільні.

Гостра

Змішати сир або сир фета з болгарським перцем, нарізаним кубиками, будь-якою подрібненою зеленню і часником, заправити йогуртом, сметаною або майонезом так, щоб суміш не стала рідкою.

Вишукана

З'єднати в блендері відварну курячу грудку з солоними огірками, додати до натертого пармезану майонез або оливкову олію, додати за смаком рубану зелень, білий перець, сік лимона і оливки.

Екзотична

Зробити мікс з віджатого і розім'ятого виделкою консервованого тунця, подрібнених жовтків яєць, нарізаного кубиками авокадо і червоної цибулі, додати зелень і лимонний сік. Все гарненько збити в єдину масу і за бажанням заправити дрібно нарізаним чилі, майонезом або оливковою олією.

Порада: подібну страву можна готувати з будь-якою пастою, паштетом або салатом, важливо, щоб вони були густими і приготовані з продуктів, які не дадуть пізніше сік. Замість багета можна використовувати батон або навіть чорний хліб.

Пенне з лососем

пикник_1
Getty Images

Італійські салати з макаронами – це і ситно, і оригінально, і модно. Традиційно їх готують з пір'їнок або спіральок, але можна використовувати черепашки, головне, щоб всі вони були з твердих сортів пшениці.

Інгредієнти:

400 г готової замороженої суміші із стручкової квасолі, моркви і горошку

200 р макаронів пенне

баночка лосося в олії або 200 г обсмаженого свіжого

1-2 ст. л. лимонного соку

1-2 ч. л. гірчиці

1 ст. л. цукру.

рослинна олія

мелений чорний перець

пучок кропу

майонез

Овочі варити не більше ніж 6-7 хвилин, процідити і остудити. Макарони відварити у великій кількості підсоленої води до стану аль денте – тобто до того моменту, коли вони вже готові, але ще не розварилися. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою.

Консервований лосось розібрати на пластинки, смажений - нарізати шматочками.

Майонез змішати з гірчицею, лимонним соком, цукром, сіллю і перцем.

Змішати просто в контейнері для пікніка макарони з овочами, приправити приготованим соусом, зверху покласти шматочки риби і посипати кропом.

Порада: для стану аль денте макаронні вироби готують рівно на хвилину менше, ніж зазначено на упаковці, обов'язково без кришки і в кінці промивають холодною водою. Салат вийде смачнішим, якщо перед вживанням постоїть на холоді годинку-дві.

Весняний кіш

пикник_3
Getty Images

Французький відкритий пиріг – це чудовий спосіб запекти будь-які продукти, які є у вашому холодильнику під соусом з яєць і вершків. Але навесні найбільш органічною є начинка з молодої капусти, черемші або іншої ранньої зелені.

Інгредієнти:

250 г готового замороженого пошарованого або листкового тіста

3-5 пучків нарізаної смужками черемші

100 г слабосоленої бринзи

½ ст. л. вершкового масла

6 яєць

1 ст. густих вершків або сметани

1 ст. тертого твердого сиру

сіль і перець за смаком

Сформувати з тіста кулю, розкачати її в пласт товщиною 0,5 см на 3-4 см ширше, ніж кругла форма і помістити в духовку на 5 хвилин за температури 200°С.

У ронделі розтопити вершкове масло, прогріти в ньому черемшу 5 хвилин, приправити перцем і відставити. Збити за допомогою віничка або блендера сметану, яйця, поперчити і посолити. Теплу черемшу викласти на корж, зверху неї накришену бринзу, посипати половиною сиру, залити яєчною сумішшю і зверху ще раз посипати сиром. Поставити в духовку на 20 хвилин.

Порада: готовий кіш розрізати на порції ще гарячим і упакувати кожен шматочок окремо.

Марокканський салат з буряком

пикник_4
Getty Images

Навесні ще не так багато свіжих овочів, а традиційні зимові салати вже набридли. Спробуйте приготувати легкий північноафриканський салат, в складі якого немає жодного незвичного продукту.

Інгредієнти:

2 середніх буряків

2 великих очищених апельсини

пучок листового салату

½ склянки очищених волоських горіхів

3 ст. л. винного оцту

¼ скл. свіжовичавленого апельсинового соку

оливкова олія

мелений чорний перець

сіль

Буряк відварити або краще запекти. Охолоджений буряк нарізати тонкою соломкою. Волоські горіхи подрібнити і трохи обсмажити на сухій сковороді. Салат на 10 хвилин опустити в підкислену оцтом воду, обтрусити, підсушити і порвати вручну. Апельсини розібрати на часточки, видалити кісточки і перетинки. Оливкову олію змішати з оцтом, лимонним соком, сіллю і перцем і збити віничком.

У контейнер для пікніка викласти листя салату, буряк, апельсини, залити маринадом і посипати горіхами.

Порада: стовкти горіхи краще вручну з допомогою ступки або порізати ножем, блендер може роздрібнити їх нерівномірно або зовсім в порох. Досвідчені кухарі завжди рвуть салат руками, адже якщо його порізати, він позбудеться соку.

Хумус з гороху

пикник_6
Getty Images

Будь-який мешканець Близького Сходу буде наполягати, що хумус завжди готують з нуту з тахіні – пастою з кунжуту, але, повірте, варіант зі звичайного гороху також прекрасний, а от готувати його порівняно легше.

Інгредієнти:

250 г гороху

1 скл. кунжуту

¼ скл. оливкової (або кунжутної, якщо зможете знайти) олії

2 ст. л. зіри

4 ч. л. зерен коріандру

3-6 подрібнених зубчики часнику

сік 1 лимона

1 ч. л. солі

чорний перець, соус Табаско і зелень

Замочити горох (швидкорозварюваний варіант можна не замочувати) і відварити до готовності у великій кількості води. Коли він буде готовий, зайву воду злити в окремий посуд.

Кунжут підсмажити на сухій сковороді, висипати в глибоку миску (або у велику чашу блендера), додати оливкову олію, більшу частину зіри, коріандр і трохи відвару, збити в однорідну масу. Всипати горох і продовжити збивати, за необхідності додаючи відвар. У готову пасту кинути часник, сіль і перець, влити лимонний сік і включити блендер буквально на хвилину-дві. Після кинути решту зерен зіри.

Порада: головне не помилитися з кількістю рідини під час вимішування: остиглий хумус набагато густіший від гарячого, тому не поспішайте виливати відвар. Хумус можна робити гострішим і м'якшим, рідкішим і щільнішим, з часником і без, їсти ложкою, загортати в піту, тонкий лаваш або намазувати на хліб – хто як любить.

Фруктові бурито

пикник_5
Getty Images

Цей рецепт сподобається дітям і особливо їхнім мамам, яким не завжди вдається нагодувати їх фруктами в натуральному вигляді. А так і незвично, і корисно, і зручно.

Інгредієнти:

4 тонких вірменських лаваші, розрізаних навпіл або 8 млинців

3 банана

2 груші

1 яблуко

1/2 склянки родзинок

1 скл. йогурту

2 ст. л. цукру

1/2 ст. л. меленої кориці

Змішати цукор і корицю в чашці. Промити родзинки, очистити і порізати кружечками банани, а груші і яблука кубиками. Викласти на кожен млинець або шматочок лаваша шматочки банана, груші, яблук і родзинок, посипати корицевим цукром і полити йогуртом.

Згорніть коржі до середини з одного боку, потім загніть вниз, потім другу половину, скачуючи батончик щільніше. Зверху крапніть рештою йогурту.

Порада: цю страву можна робити з будь-якими не надто "мокрими" фруктами і сезонними ягодамицілий рік і не тільки для пікніка.

Софія Фарах

Залиште свій коментар

Вибір редакції