Аджика на зиму: рецепт від Євгена Клопотенка

Цей соус зручно додавати до пасти, до основних м'ясних страв або в супи і рагу, а деякі їдять її просто зі свіжим хлібом.

Немає нічого ліпшого, ніж відкрити взимку баночку аджики. Подумавши так, сьогодні я вирішив поділитися рецептом домашньої вареної аджики на зиму. Її дуже зручно потім додавати до пасту, до основних м'ясних страв або в супи і рагу, а деякі їдять її просто зі свіжим хлібом. Загалом, неймовірно смачно і дуже просто!

Час підготовки — 20 хвилин.

Час приготування — 1 година.

Складники:

томат — 1,25 кг;

цибуля ріпчаста — 2 шт .;

морква — 3 шт .;

болгарський перець — 1,5 шт .;

яблука (кислі) — 2 шт .;

перець чилі — 3-4 шт .;

часник — 2 головки;

соняшникова олія — ½ склянки;

оцет (9%) — ½ склянки;

цукор — 100 г;

сіль — 1,5 ст. л.

Приготування:

Всі овочі — 1,25 кг томатів, 2 ріпчасті цибулі, 3 моркви, півтора болгарських перця, 2 кислих яблука, 3-4 перця чилі і 2 головки часнику — гарненько вимийте і потім почистіть.

Аджика_1
klopotenko.com

Наріжте такими шматочками, щоб зручно було пропускати через м'ясорубку. Яблука, болгарський перець, моркву, цибулю, перець чилі і томати пропустіть через м'ясорубку на найдрібнішій насадці в каструлю, в якій будете варити аджику.

Аджика_2
klopotenko.com

Додайте до подрібнених овочів 1,5 ст. л. солі, ½ склянки соняшникової олії, 100 г цукру і ½ склянки оцту.

Аджика_3
klopotenko.com

Варіть аджику на невеликому вогні протягом приблизно години. За 10 хвилин до готовності додайте часник, попередньо пропустивши його через часничницю або натерши на дрібну тертушку.

Аджика_4
klopotenko.com

Стерилізуйте банки і готову аджику розкладіть у них, закрийте кришками. Зберігайте банки з аджикою в прохолодному місці.

Аджика_5
klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі програми "Сніданок з 1+1" і "Сніданок. Вихідний".

Читайте також: Баклажани на грилі з грибним соусом — швидка закуска з синеньких

Залиште свій коментар

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Новини партнерів