Баклажани, запечені з начинкою із двох видів сиру

Баклажани, запечені з начинкою із двох видів сиру

Credits

Коли, як не влітку, урізноманітнити свій стіл овочевими стравами. Якщо ж до складу страв, крім того, входять зелень і сир, то це вже три в одному.

Запечені в духовці човники з баклажанів з ніжною начинкою із двох видів сиру — смачна і корисна страва, з приготуванням якої  впорається навіть господиня-початківиця. Це з начинкою для голубців треба погратися, а тут досить просто змішати подрібнені продукти.

інгредієнти

  • 4 баклажани
  • 250 г кисломолочного сиру
  • 250 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • 2 зубки часнику
  • кріп
  • базилік
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Вимиті баклажани, не очищаючи і не відрізаючи хвостики, розрізати навпіл уздовж і відварити в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин.

З охололих баклажанів приготувати човники, акуратно вийнявши з них частину м'якоті.

Твердий сир натерти на великій тертці, додати кисломолочний сир, яйце, розтерту м'якоть баклажанів, пропущений через прес часник, подрібнену зелень, посолити, поперчити і добре вимішати.

Підготовлені човники начинити сирною масою і запікати 30 хвилин за 180°С.

На замітку

Баклажани вибирайте молоді, пружні, середньої величини і правильної форми.

В букет зелені для начинки можна додати петрушку, кінзу, розмарин, чебрець. За відсутності свіжої зелені приправляйте начинку готовими сухими сумішами — італійськими або прованськими травами, хмелі-сунелі.

Твердий сир за бажання можна замінити на розсольний — імеретинський, адигейський або бринзу.

Як начинку можете використовувати м'ясний фарш, курятину, овочі, гриби.

Наступна публікація