Домашній глінтвейн: простий рецепт ароматного напою

Домашній глінтвейн: простий рецепт ароматного напою

Фото: Credits

Це популярний зігрівальний напій, який потішить вас прохолодного вечора.

Немає смачнішого та приємнішого напою для вечора, ніж ароматний домашній глінтвейн. Готувати його дуже просто, а головний секрет — побільше спецій і фруктів. Якщо раніше не пробували готувати глінтвейн вдома — обов'язково виправте це і скористайтеся нашим рецептом.

Найсмачніший глінтвейн виходить із солодкого і напівсолодкого червоного вина, тому можна використовувати кагор. Нехай звучить і незвично, але смак такого напою просто неперевершений. Тим паче, що до глінтвейну на кагорі не потрібно додавати цукор.

Інгредієнти:

  • пляшка вина
  • 1 великий апельсин
  • половина лимона
  • 4 маленькі яблука (або 2 великі)
  • 2-3 палички кориці
  • 10 горошин суміші перців
  • кілька зерен кардамону
  • 5 паличок гвоздики
  • 2 зірочки анісу
  • 3 лаврові листки
  • ванілін (за бажанням)
  • 1 столова ложка меду
  • корінь імбиру

Приготування:

Крок 1

Налийте вино до каструлі та додайте всі зазначені спеції, покладіть мед, щіпку ваніліну для аромату, почистіть і наріжте невеликий шматочок імбиру.

Крок 2

Наріжте апельсин кружечками разом зі шкіркою, лимон і яблука - часточками, але приберіть з них всі кісточки.

Крок 3

Перед тим, як покласти цитрусові до каструлі, вичавіть із них сік і вилийте його до вашого вино. Тепер покладіть яблука і добре все перемішайте.

Крок 4

Увімкніть мінімальний режим на вашій плиті та підігрівайте вино зі спеціями. Воно не повинно кипіти, але його необхідно добре прогріти. Коли вино дійде до кипіння — вимкніть, дайте настоятися хвилин 10. Глінтвейн готовий і його можна розливати. Якщо хочете, можете процідити напій через сито.

Читайте також: Топ-5 рецептів коктейлів від зірок, якими вони ділилися у 2020 році

Повʼязані теми:

Наступна публікація