Спробуйте приготувати ці смачні та яскраві кекси.
На сторінці katherine.nari авторка показала, як приготувати ніжні гарбузові смаколики з ідеальною текстурою. Рецепт розрахований на 12 кексів.
Інгредієнти
Приготування:
- Для гарбузового пюре потрібно запекти гарбуз до мʼякості. Краще робити це у фользі. Все залежить від сорту гарбуза, можливо вам ще додатково треба буде перебивати його блендером;
- У мисці змішайте просіяне борошно, соду, розпушувач і сіль;
- В іншій мисці змішайте гарбузове пюре, олію, молоко, яйця та цукор до однорідної маси;
- З’єднайте сухі інгредієнти з рідкими та акуратно перемішайте тісто до однорідної консистенції;
- Викладіть тісто у формочки;
- Випікайте у розігрітій до 220°C духовці 5 хв, потім треба зменшити температуру до 175°C і випікати ще 15-20 хвилин.
Поради:
Якщо у вас металева форма, то варто взяти паперові формочки, бо це тісто може прилипнути до металу.
@katherine.nari Ці гарбузові кексики дуже ніжні, текстура в міру волога, а колііір Обожнюю випічку з гарбузом за те, що вона має насичений жовтий відтінок ☺️ З цього рецепту у мене виходить 12 кексів. Інгредієнти ⬇️ • борошно – 180 г • сода – 1 ч.л • розпушувач – 0,5 ч.л • дрібка солі • яйця – 2 • гарбузове пюре – 280 г • цукор – 140 г • соняшникова олія – 120 мл • молоко – 60 мл Для гарбузового пюре потрібно запекти гарбуз до мʼякості. Я це роблю у фользі. Все залежить від сорту гарбуза, деякі сорти треба додатково перебивати блендером, я брала гарбуз мускатний, він легко виймався ложкою після випікання. У мисці змішайте просіяне борошно, соду, розпушувач (*так, і соду, і розпушувач, для реакції з гарбузовим пюре, кращої структури тіста, більш повітряної) і сіль. В іншій мисці змішайте гарбузове пюре, олію, молоко, яйця та цукор до однорідної маси. З’єднайте сухі інгредієнти з рідкими й акуратно перемішайте тісто до однорідності. Викладіть тісто у формочки. Також вкажу, що якщо у вас металева форма, як у мене, то варто взяти паперові формочки, бо це тісто до металу може прилипнути. Випікайте у розігрітій до 220°C духовці 5 хв, потім зменшіть температуру до 175°C і випікайте ще 15-20 хв або до сухої шпажки. #рецептиукраїнською #гарбузовікекси #кулінарнийблог #pumpkin #pumpkinrecipes #pumpkinmuffins #гарбуз #рецептизгарбуза ♬ Ida, Sweet As Apple Cider - Benny Goodman Quartet
Ці кекси смакуватимуть до пряного чаю гарним осіннім днем.
Читайте також:
- Баунті-пундики: рецепт райської насолоди без випікання
- Яблучні кошики: рецепт ароматної випічки до кави
- Абрикосове масло: рецепт солодкого намащення на бутерброди