Гаспачо: як за 5 хвилин приготувати найкорисніший у світі суп

Гаспачо: як за 5 хвилин приготувати найкорисніший у світі суп

Credits

Гаспачо — це холодний суп, приготований із перетертих овочів.

За великим рахунком, гаспачо — це овочевий смузі, що є просто джерелом вітамінів і мікроелементів.

На відміну від болгарського тараторять, основою якого є кисле молоко, і приготованої на квасі окрошки, гаспачо не містить більш жодних інгредієнтів, крім свіжих овочів.

І ще один важливий фактор на користь гаспачо — готується він буквально за 5 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 0,5 кг огірків
  • 250 г ріпчастої цибулі
  • 3-4 зубки часнику
  • 150 мл оливкової олії
  • сік 1 лимона
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Помідори, болгарський перець і огірки вимити й обсушити. Перець очистити від плодоніжки і насіння. Ріпчасту цибулю і часник очистити від лушпиння.

Підготовлені овочі нарізати довільними шматочками, помістити в чашу блендера і подрібнити до отримання однорідної маси.

Отримане овочеве пюре посолити, поперчити, приправити соком лимона, влити оливкове масло і добре вимішати.

На замітку

Подають гаспачо з сухариками, прикрасивши зеленню.

Перед подачванням гаспачо можна витримати пару годин в холодильнику, але краще подавати суп одразу, поклавши в тарілку кілька кубиків льоду. Так в ньому збережуться всі вітаміни.

Щоб гаспачо мав насичений яскравий колір, використовуйте червоний болгарський перець.

Лимонний сік можна замінити винним оцтом.

Для додання гостроти в гаспачо додають гіркий перець або соус Табаско.

Читайте також: Окрошка на кефірі: класичний рецепт