Незалежно від того, чи готуєте ви для розкішного сніданку на вихідних, сімейного бранчу або навіть особливої події, ця проста у приготуванні страва потішить всю родину.
Для подавання використовуйте сік лимона, цукрову пудру, підсмажені мигдальні часточки і більше свіжих ягід.
Інгредієнти
- У невеликій каструлі доведіть 1/2 склянки лохини та кленового сиропу до кипіння на повільному вогні, поки ягоди не зав'януть і трохи не загуснуть, близько 5-10 хвилин. Відставте убік.
- Переконайтеся, що всі компоненти кімнатної температури. Розігрійте духовку до 220 градусів і помістіть у неї важку чавунну сковороду. Змішайте яйця, молоко, борошно, сіль, кардамон та ваніль у блендері або використовуйте занурювальний блендер до отримання однорідної маси.
- Вийміть гарячу сковороду з духовки і покладіть в неї масло, дайте йому повністю розтанути. Вилийте тісто в розтоплене масло. Поставте сковороду у духовку на 20 хвилин. Зменште температуру духовки до 150 градусів і випікайте ще 5 хвилин.
- Посипте зверху цукровою пудрою, вичавте сік лимона і цедру, полийте соусом з лохини та сиропу (або подайте його окремо) і ще посипте свіжою чорницею. Подавайте негайно!
Поради:
Подавайте зі збитими вершками та свіжими ягодами.
Найкраще вживати млинці одразу після випічки, але залишки можна зберігати до 4 днів у герметичному контейнері у холодильнику. Розігрійте в теплій духовці або мікрохвильовій печі.
Читайте також:
- Готуємо з Камалою Гарріс американське печиво "Monster Cookies"
- Як приготувати низькокалорійний тирамісу: секрети дієтолога
- Як приготувати завитки з броколі та сиром