Гороховий суп із беконом і пивом: оригінальний рецепт улюбленої страви

Час приготування
2 год. 30 хв.
Харчова цінність на 100 г
77 ккал
Автор
Катерина ТрушКатерина Труш
Дата публікації
Перегляди
2112
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Гороховий суп із беконом і пивом: оригінальний рецепт улюбленої страви

Гороховий суп з беконом і пивом / Фото: Credits

Гороховий суп буде смачнішим, якщо приготувати його з кількома додатковими інгредієнтами, щоб посилити смак. Наш рецепт прикрашений солодкою ніжною морквою, копченим беконом і – так – цілою банкою пива для сучасної інтерпретації класичного рецепту.

Пиво – це те, що надає цьому супу добре збалансованого смаку без особливих зусиль з вашого боку. Але якщо ви хочете обійтися без нього, можете використовувати однакову кількість води або курячого бульйону.

Інгредієнти

бекон
150-200 г
цибуля
1 шт.
морква
1 шт.
сіль
перець чорний свіжомелений
горошок зелений
500 г
пиво світле
300 мл
олія оливкова
хліб
300 г
оцет винний
12 ст. л.


1. У великій жаровні або каструлі з товстим дном обсмажте на середньому вогні бекон, доки жир не почне витоплюватися, 8–10 хвилин. Додайте цибулю і моркву та готуйте до м'якості ще близько 5 хвилин. Приправте сіллю й перцем.

2. Додайте горошок і достатньо води, щоб повністю покрити його (близько 3 склянок), додайте пиво. Доведіть суп до кипіння, потім накрийте кришкою та готуйте на повільному вогні півтори-дві години, поки горох не почне розпадатися, періодично помішуючи і додаючи за необхідності воду.

3. Тим часом у великій сковороді на середньому вогні розігрійте кілька столових ложок оливкової олії. Додайте нарізаний кубиками хліб і смажте до золотаво-коричневого кольору 5–8 хвилин, часто помішуючи.

4. Спробуйте суп і приправте за необхідності. Додайте оцет, якщо використовуєте. Подавайте з грінками та свіжомеленим чорним перцем.

Читайте також:

Морквяний крем-суп: рецепт ніжного овочевого супу-пюре з вершками

Морквяний крем-суп: рецепт ніжного овочевого супу-пюре з вершками

Повʼязані теми:

Наступна публікація