Гостра аджика без варіння - простий рецепт

Дата публікації
Перегляди
8315
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Гостра аджика без варіння - простий рецепт

Фото: фото: Bene Gusto

Аджика — це абхазька і грузинська гостра приправа, яка буквально перекладається, як хліб-сіль.

Річ у тім, що спочатку це була суміш червоного перцю, коріандру, сушеного часнику, солі, та пряних трав, які перетирали на камені до стану пасти. Пізніше для приготування аджики стали використовувати томати і з'явилася маса варіацій цього соусу.

Деякі кулінари готують аджику з сирих овочів, інші – вважають за краще уварювати суміш. Я поділюся рецептом приготування аджики з морквою і яблуками, яку можна зберігати навіть взимку.

Інгредієнти:

  • 500 г солодкого перцю
  • 100 г яблук
  • 90 г часнику
  • 80 г моркви
  • 50 г гіркого перцю
  • 50 мл оцту, 9%
  • 25 г солі
  • 10 г цукру

Приготування покроково:

1. Овочі очищаємо і добре промиваємо. З перцю та яблук видаляємо насіння й плодоніжки.

2. Все перекручуємо на м'ясорубку. Додаємо сіль, цукор і оцет. Добре перемішуємо і даємо настоятися 10 хвилин. Після цього масу перекладаємо в скляні банки і накриваємо капроновими кришками. Зберігати аджику можна всю зиму в прохолодному місці.

Відеоверсія рецепту:

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Читайте також: Кабачковий рулет з вершковим сиром та ковбасою

Більше рецептів читайте у розділі "Кухня".

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
8315
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація