Аджика — це абхазька і грузинська гостра приправа, яка буквально перекладається, як хліб-сіль.
Річ у тім, що спочатку це була суміш червоного перцю, коріандру, сушеного часнику, солі, та пряних трав, які перетирали на камені до стану пасти. Пізніше для приготування аджики стали використовувати томати і з'явилася маса варіацій цього соусу.
Деякі кулінари готують аджику з сирих овочів, інші – вважають за краще уварювати суміш. Я поділюся рецептом приготування аджики з морквою і яблуками, яку можна зберігати навіть взимку.
Інгредієнти:
- 500 г солодкого перцю
- 100 г яблук
- 90 г часнику
- 80 г моркви
- 50 г гіркого перцю
- 50 мл оцту, 9%
- 25 г солі
- 10 г цукру
Приготування покроково:
1. Овочі очищаємо і добре промиваємо. З перцю та яблук видаляємо насіння й плодоніжки.
2. Все перекручуємо на м'ясорубку. Додаємо сіль, цукор і оцет. Добре перемішуємо і даємо настоятися 10 хвилин. Після цього масу перекладаємо в скляні банки і накриваємо капроновими кришками. Зберігати аджику можна всю зиму в прохолодному місці.
Відеоверсія рецепту:
Смачного!
Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com
Читайте також: Кабачковий рулет з вершковим сиром та ковбасою
Більше рецептів читайте у розділі "Кухня".